Innovatie en Onderzoek

Ontdek waarden en behoeften van cliënten

Weten wat uw cliënten ervaren en voelen? Ontdek hun dromen, gevoelens en ervaringen met explorerende onderzoeksmethoden.

Als u weet wat uw cliënten voelen en ervaren, sluit uw zorg en ondersteuning beter aan. Met explorerend onderzoek brengt u snel behoeften en waarden in kaart.

Wat is explorerend onderzoek?

Een explorerend onderzoek is een echte ontdekkingsreis. Dit kwalitatieve onderzoek ligt voor de hand als weinig over het onderzoeksobject bekend is. In dit geval is het onderzoeksobject uw doelgroep. U gaat op zoek naar verbanden en verschillen in uw cliëntengroep en . Een voorbeeld van een vraagstuk dat we met een explorerend onderzoek aanpakten: hoe ervaren mensen de stelselwijzigingen?

Met explorerend onderzoek gebruiken we creatieve methoden om antwoorden en knelpunten op te halen:  

  • Verhalen ophalen: we gaan in gesprek en vragen naar voorbeelden.  
  • Probe-kits: deze kits zitten vol opdrachten en voorwerpen die helpen bij het verwoorden van gevoelens.  
  • Contextual interview: hierbij vragen we niet wat een cliënt wil, maar proberen we de context van zijn problematiek te begrijpen.  
  • Customer Journeys: met dit model brengen we de klantreis in kaart.  
  • Een methode op maat: we kijken naar de middelen die voor u werken. Onze methoden zijn ook geschikt om ervaringen op te halen bij mensen met beperkte communicatieve vaardigheden

Het resultaat: u weet wat mensen voelen en ervaren, zodat uw zorg en ondersteuning beter aansluit.

‘De politiek besluit, maar ze weten lang niet altijd waar ze het over hebben. Met de onderzoeksbox kon ik uitleggen wat wij van de veranderingen vinden. Mijn verhaal is belangrijk.’ Mirjam Braspenning, zorgvrager LFB Goes

Waarom Vilans?

Probe kits? De juiste vragen stellen? Customer Journeys? Onze adviseurs weten precies hoe dit werkt. Ze hebben veel ervaring met deze onderzoeksmethoden. De langdurende zorg en hun doelgroepen kennen voor hen geen geheimen. Maak een afspraak voor hulp op maat.  

Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl