Advies en Implementatie

Theatervoorstelling 'Familiefabels'

Tijdens de theatervoorstelling 'Familiefabels' leert u hoe u de betrokkenheid van familie en mantelzorgers bij de zorg bevordert.

Voor 2019 is deze voorstelling helaas volgeboekt 

Waarom familieparticipatie voor kwalitatieve zorg?

 Een goede aanpak vinden om familie te betrekken bij de zorg is soms lastig. Verkeerde beelden over familie en mantelzorgers staan hierbij in de weg. Wij zetten de mythen rond familieparticipatie op een rij en ontzenuwen ze op een leuke en interactieve manier. In de theatervoorstelling Familiefabels leert u hoe u familie en mantelzorgers écht bereikt voor een goed samenspel in de zorg.

De theatervoorstelling 'Familiefabels' verloopt als volgt:  

1.Toneelspeelster en expert familieparticipatie Yvonne de Jong kruipt in de huid van familietypetjes en brengt de misverstanden tot leven.  

2.Theo Royers, auteur van de Familiefabels, knoopt tussen de monologen door het gesprek aan met het publiek. Hij biedt handreikingen om familieleden te bereiken en meer te betrekken bij de zorg.

3.Na de voorstelling adviseren we u graag over familieparticipatie als vanzelfsprekend onderdeel van de zorg.

Het resultaat: medewerkers en management doorzien de misvattingen rondom familieparticipatie.

‘Bij Omring vinden we het belangrijk om de familie naast ons te hebben staan. We zochten naar een manier om iedereen in de organisatie mee te krijgen in het betrekken van familie. De voorstelling Familiefabels vormde hierbij een belangrijk startpunt.’ Agnes Glas, directeur Wonen en Zorg bij zorgorganisatie Omring

Waarom Vilans?

Wij zijn expert in het bevorderen van een goed samenspel tussen formele en informele zorg. Al 50 organisaties intensiveerden met ons de participatie van familie van cliënten. En met ruim 100 zorgorganisaties verbeterden we de samenwerking tussen vrijwilligers en medewerkers.

Meer informatie? Neem contact op met:

YvonneSenior adviseur
Yvonne
de Jong
Senior adviseur y.dejong@vilans.nl 06 22 81 03 76
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl