Advies en Implementatie

Zinvolle dagindeling

Het is altijd belangrijk te luisteren naar het verhaal van de bewoners. Wat is hun achtergrond? Waar worden zij warm van? Alleen dan organiseert u activiteiten die goed aansluiten bij hun wensen.

Waarom is een cliëntgerichte dagbesteding zo belangrijk?

U wilt dat uw bewoners de activiteiten zinvol en leuk vinden. Ieder mens is anders. Allemaal hebben we onze eigen voorkeuren en dromen. Dat verandert niet als we oud worden. Sterker nog: juist dan bieden die zekerheden houvast. Als u wilt dat activiteiten beter aansluiten bij behoeften van uw bewoners, moet u ze goed leren kennen. Zo verbetert u de relatie tussen cliënt, familie en medewerkers en zijn bewoners meer betrokken.

Ga het gesprek aan met de bewoners. Kies voor de leerwerkplaats en wij helpen u op weg:

  • Zorgmedewerkers, deskundigen en bewoners: iedereen vertelt wat zij verstaan onder een zinvolle dag. Dat doen zij aan de hand van een aantal casussen. Als er een visie is ontwikkeld, onderzoeken we welke informatie nodig is om iemands achtergrond goed te kennen.
  • In de tweede faseleert u de dialoog aan te gaan. Welke interventies leiden tot de beste oplossingen?
  • Daarna oefenen we in de praktijk met de interventies. Het onderwerp ͚een zinvolle dag͛isstructureel onderwerp van gesprek en evaluatie.

Resultaat: elke dag is een leuke, zinvolle dag voor bewoners en zorgmedewerkers.

Waarom Vilans?

Met jarenlange ervaring met persoonsgericht werken in de langdurige zorg en transmurale zorg, bent u bij ons op het juiste adres. Leren in de praktijk is ons motto. Wij weten hoe u de behoeften en wensen bij de cliënt verzamelt en helpen u met een goed samenspel tussen cliënt, mantelzorger en medewerker. 

Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl