Naar hoofdinhoud

Verhalenbundel - ‘Oma, proef eens’

Chris, EMB-cliënt, die zijn geluk niet op kan als hij achterop de motor mag. Een bewoner in het verpleeghuis die grapt dat hij de nieuwe aardappels niet haalt, en ze daarom maar laat brengen. Het ontroerende contact dat ontstaat, tot aan de dood van de bewoonster toe, doordat een verzorgende haar Sunshine noemt. De troostrijke woorden van een cliënt voor een medecliënt met Alzheimer: ‘Vraag je niet af hoe je de bloemen en de planten noemde, want die namen ben je kwijt. Daar zitten gaten in je hoofd. Maar geniet van de groene planten met rode besjes, geniet van de blauwe lucht en de zon.' 

Geluksmomenten

In de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg wemelt het van prachtige ‘geluksmomenten’. Vilans draagt als kennisorganisatie graag bij aan persoonsgericht werken in deze sectoren, één van onze speerpunten. Om inzicht te krijgen in ontwikkelingen op dit terrein en wat er voor cliënten en bewoners écht toe doet, organiseerden wij in de zomer van 2019 een verhalenwedstrijd. Onze oproep voor goede voorbeelden en bijzondere geluksmomenten leverde meer dan 70 verhalen op. Die hebben we nu gebundeld in deze uitgave.

Kleine dingen

De verhalen illustreren dat geluksmomenten, zowel voor cliënten als voor medewerkers, heel goed mogelijk zijn, hoe moeilijk hun situatie soms ook lijkt. En dat persoonsgericht werken vaak al in heel kleine dingen zit. Maar vooral ook vinden wij de verhalen inspirerend. Ze geven aan dat werken in en voor de zorg er ook echt toe doet, dat wij het leven van mensen die zorg nodig hebben, een klein beetje mooier kunnen maken.  

Papieren versie

Papieren exemplaren van het boekje zijn à €12,50 te verkrijgen in de webwinkel van Vilans.

Publicatiedatum

01-01-2019

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

E-book

Type

Product

Taal

Nederlands

Auteur

Vilans

Prijs

€ 12,50