Else Stapersma
Senior adviseur

Else
Stapersma

Senior adviseur

'Ik ben pas tevreden als de kwaliteit van de zorg én die van het leven van de cliënt zichtbaar is verbeterd!'

Het is mijn ambitie om de kwaliteit van zorg en ondersteuning te verbeteren, en daarmee bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de cliënt. Deze ambitie zet ik bij Vilans om in concrete acties; hoe stimuleren we de eigen regie en zelfredzaamheid? In mijn ogen is dat één van de uitdagingen voor de zorgprofessionals in de huidige maatschappij. Van zorgverleners die vol passie en enthousiasme aan het werk zijn, krijg ik terug dat mijn kennis en ervaring hieraan bijdraagt.

Winst

Ik heb vijf jaar als fysiotherapeut in een verpleeghuis gewerkt. Daarna was ik als kwaliteitsfunctionaris werkzaam voor twee verzorgingshuizen, in de thuiszorg en in een hospice. Door de nauwe samenwerking met de zorg zag ik wat er slimmer, efficiënter of veiliger georganiseerd kon worden. Ook in de onderlinge afstemming was veel winst te behalen. Met als resultaat een blije cliënt én blije professional. En daar krijg ik dan weer energie van!

Wapenfeiten van Else Stapersma

Artikelen van Else

Interview - ‘Zorgprofessionals weten zélf het beste hoe het anders kan’Interview
Interview - ‘Zorgprofessionals weten zélf het beste hoe het anders kan’
23 mei 2019

Overdadig registreren is een erfenis uit het verleden. Maak slimme afspraken en verminder daarmee interne regeldruk, raadt Roelant van Zevenbergen aan, programmaleider (Ont)regel de Langdurige Zorg.

10 tips om registratielasten aan te pakkenTips
10 tips om registratielasten aan te pakken
05 november 2018

Er bestaat een duidelijke relatie tussen meer registraties, een lagere tevredenheid onder zorgpersoneel en de intentie om te vertrekken. Om wat aan de arbeidstekorten te doen, ontkomen zorgorganisaties er niet aan om met het terugdringen van registratielasten aan de gang te gaan.

Minder registratielast? Verander de mindsetBlog
Minder registratielast? Verander de mindset
04 maart 2018

Registraties rijzen de pan uit, dat weten we. Om registratielast te verminderen, is er een andere mindset nodig. Registraties zijn namelijk nooit zomaar ontstaan, het is nuttige informatie voor de kwaliteit van zorg.

Nieuwe kennisbundel DementieNieuws
Nieuwe kennisbundel Dementie
19 september 2016

Bekijk deze vernieuwde gratis kennisbundel Dementie waarin actuele en betrouwbare informatie staat over dementie en zorg voor mensen met dementie.

Top 10 onnodige zorghandelingenTips
Top 10 onnodige zorghandelingen
23 november 2015

Bekijk deze top 10 van onnodige zorghandelingen. Veel zorghandelingen die niet nodig zijn worden nog massaal uitgevoerd.

8 tips voor het omgaan met onbegrepen gedrag bij dementieTips
8 tips voor het omgaan met onbegrepen gedrag bij dementie
14 mei 2014

Bekijk deze 8 tips die van belang zijn voor het omgaan met onbegrepen gedrag bij dementie. De inspectie toetst specifiek op deze kernelementen.

Bekijk meer artikelen

In team Richtlijnen en toepassing met Else