Emerentia Grootscholten
Adviseur

Emerentia
Grootscholten

Adviseur

'Protocollen zijn goed, nadenken is beter'

Het hebben van standaard protocollen die voor de hele organisatie gelden, geeft duidelijkheid voor zorgprofessionals, artsen, cliënten en de IGZ. Beperkt dit de vrijheid van de zorgprofessional? Ik vind juist van niet. Doordat u standaard protocollen tot uw beschikking heeft, krijgt u de tijd en ruimte om gemotiveerd af te wijken in het belang van uw cliënt. Want bij negen van de tien cliënten past het protocol en wat doet u bij de uitzondering? Dat is de kunst van u als zorgprofessional. Protocollen zijn goed, zelf nadenken is beter.

Implementeren is meer doen met minder.

Met het aanschaffen van de Vilans KICK-protocollen bent u er niet als zorgorganisatie. Wat mij altijd weer verbaast is hoeveel kennis en kunde aanwezig is bij zorgprofessionals en hoe weinig gebruik hiervan gemaakt wordt. Bij het implementeren van de protocollen ga ik op zoek naar dit goud binnen de organisatie. Het verbinden van deze kennis aan structuren en processen van de zorgorganisatie levert efficiëntere en betere zorg op. Goed implementeren is meer doen met minder.

Om goed feeling te houden met de zorg werk ik als verpleegkundig oproepkracht bij een thuiszorgorganisatie in mijn woonplaats Oud-Beijerland. Daar geniet ik elke keer weer van.

Wapenfeiten van Emerentia Grootscholten

  • Ik ken zowel het ziekenhuis, de ouderenzorg als de thuiszorg zeer goed.
  • Adviseur bij implementatie van Vilans KICK-protocollen op een pragmatische manier met een Rotterdamse niet lullen maar poetsen-mentaliteit.
  • Schrijft, redigeert en wijzigt Vilans KICK-protocollen voorbehouden en risicovolle handelingen.

In team KICK-protocollen met Emerentia