Marcel Klein
Senior communicatiemedewerker

Marcel
Klein

Senior communicatiemedewerker

Goede zorg is voelen en denken, niet rekenen

  • Opleidingen: master Communicatie en organisatie, bachelor Communicatie, mbo Mediavormgever - Grafische Vormgeving.

De juiste kennis op de juiste plek, via het juiste kanaal en op het juiste moment. Dat is waar Vilans naar streeft. Het is ook de essentie van goede communicatie. Samen met mijn collega’s werk ik dagelijks aan deze uitdaging. De maatschappelijke impact van het werk van Vilans is hierbij mijn belangrijkste drijfveer.

Wapenfeiten

  • Ik heb een aantal jaar bureau-ervaring waardoor ik bij veel organisaties binnen heb kunnen kijken.
  • Als PR- & communicatieadviseur heb ik voor diverse techbedrijven gewerkt.
  • Ik ben ooit gestart als grafisch vormgever voor non-profitorganisaties.

Artikelen van Marcel

Ervaringsdeskundigheid steeds belangrijker bij ontwikkeling hulpmiddelenNieuws
Ervaringsdeskundigheid steeds belangrijker bij ontwikkeling hulpmiddelen
23 oktober 2021

Hoe kunnen technologie en hulpmiddelen mensen helpen om digitaal mee te doen in de maatschappij? Steeds beter, bleek uit de gesprekken met experts, onderzoekers, zorgprofessionals én ervaringsdeskundigen. 

Terugkijken webinar - Afwijken van het protocol, mag dat?Video
Terugkijken webinar - Afwijken van het protocol, mag dat?
08 oktober 2021

Afwijken van het protocol, mag dat? En wanneer dan? Deze vragen stonden centraal tijdens het Vilans lunch-webinar ‘Afwijken van het protocol, mag dat?’. Samen met een aantal gastsprekers bespraken we wat erbij komt kijken om te beoordelen of je het protocol moet volgen of daar beredeneerd van af kan wijken. 

Nieuwe manier van gegevensuitwisseling moet cliëntoverdracht verbeterenNieuws
Nieuwe manier van gegevensuitwisseling moet cliëntoverdracht verbeteren
17 september 2021

Bij de informatie-uitwisseling tussen cure en care ontstaan regelmatig problemen. Systemen zijn geregeld niet in staat met elkaar te communiceren. Dit zorgt niet alleen voor extra registratielast, maar brengt ook de continuïteit van de zorg in gevaar. De eerste resultaten van het post-mastertraject BIZON kunnen hier in de toekomst verandering in brengen.

Vilans breidt zoekfunctie Mijn Vilans Protocollen uitNieuws
Vilans breidt zoekfunctie Mijn Vilans Protocollen uit
01 september 2021

Als je in Mijn Vilans Protocollen een zoekterm invoert, krijg je alleen werkinstructies te zien. Daar gaat verandering in komen. Vanaf 1 oktober krijg je namelijk ook de achtergrondinformatie als zoekresultaat terug.

Unieke samenwerking brengt wensen en behoeften bij dementie in kaartNieuws
Unieke samenwerking brengt wensen en behoeften bij dementie in kaart
20 augustus 2021

Het project 'Ken.mij' gaat van start. Dit project is een samenwerking tussen Vilans en Studio Laura Koenen, en is een van de zes voorstellen die zijn geselecteerd voor een ontwikkelbijdrage in de Open Oproep Fresh Perspectives #5 van Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, dat interdisciplinaire wisselwerking tussen het culturele, maatschappelijke en economische domein stimuleert.

Kanttekeningen bij het samenstellen van uw scholingsaanbodTips
Kanttekeningen bij het samenstellen van uw scholingsaanbod
02 augustus 2021

Werkt uw organisatie aan een scholingsaanbod voor digitale vaarheden voor uw zorgmedewerkers? Dan is het zaak om rekening te houden met voorkeuren van bepaalde ‘digitypes’. Iedereen leert immers op zijn eigen manier. Een goede start is om de behoefte van uw medewerkers in te kaart te brengen. Dat kan met de zelftest ‘Welk digitype ben jij?’. Gaat u hier ook mee aan de slag? Houd dan rekening met vier punten.

Dimence Groep spitst scholingsaanbod toe op digitypesInterview
Dimence Groep spitst scholingsaanbod toe op digitypes
30 juli 2021

Niet iedere zorgprofessional is even digitaal vaardig. Bovendien verschilt waarop professionals tegen digitale innovatie aankijken enorm. Hoe zorg je ervoor dat uw aanpak om de digitale vaardigheden van uw medewerkers te vergroten aansluit bij de uiteenlopende behoeften? Zoveel mensen, zoveel wensen.

Webinar: wie een bepaalde zorghandeling wanneer mag doenVideo
Webinar: wie een bepaalde zorghandeling wanneer mag doen
07 juni 2021

Zorgorganisaties moeten beleid hebben waarin duidelijk wordt wie een bepaalde handeling wanneer mag doen. In praktijk levert dit nog wel eens problemen op: het beleid is niet duidelijk, of de zorgprofessional weet het beleid niet goed te vinden of toe te passen. In het Vilans-webinar ‘Kan ik u helpen?’ schetsen we de huidige problematiek rond het uitvoeren van handelingen in de praktijk.

41 tips voor succesvolle implementatie van technologieTips
41 tips voor succesvolle implementatie van technologie
01 juni 2021

Wilt u het gebruik en de implementatie van digitale middelen in uw zorgorganisatie verbeteren? Houd dan rekening met verschillen in digitale vaardigheden tussen zorgprofessionals. Om deze verschillen inzichtelijk te maken heeft Vilans vier digitypes opgesteld: de analoge idealist, de aarzelende technologiegebruiker, de digivaardige professional en de digitale enthousiasteling.

‘Succesvolle toepassing van technologie begint bij medewerkers’Interview
‘Succesvolle toepassing van technologie begint bij medewerkers’
18 mei 2021

Aan de slag met technologie. Dat vraagt om inzicht in de vaardigheden van medewerkers. Daar zitten best nog wel wat verschillen in. Gehandicaptenzorgorganisatie Ipse de Bruggen ging daarom aan de slag met digitypes, onder begeleiding van Vilans. Patricia Hofstede, projectmedewerker Organisatie, Ontwikkeling en Innovatie bij Ipse de Bruggen: ‘Voor een succesvolle implementatie van technologie, moet je alle digitypes goed meenemen.’ 

100 zorgorganisaties overgestapt op MVP via ‘snelwegmethode’Nieuws
100 zorgorganisaties overgestapt op MVP via ‘snelwegmethode’
12 april 2021

Stichting Zorgspectrum Het Zand is de honderdste zorgorganisatie die is overgestapt op Mijn Vilans Protocollen, de nieuwe online omgeving waarmee zorgprofessionals direct en vanaf ieder device toegang hebben tot de Vilans-protocollen.

Zorgketen, zorg voor eenheid van taalNieuws
Zorgketen, zorg voor eenheid van taal
20 maart 2021

Cliënten met een langdurige zorgvraag hebben groot belang bij eenheid van taal. Ga maar na: een arts noemt een beroerte een CVA, een huisarts heeft het over een herseninfarct, en in het verpleeghuis spreken ze van een hersenbloeding. Voor de cliënt is het vaak onbegrijpelijk.

Online zelftest brengt digitypes in kaartInterview
Online zelftest brengt digitypes in kaart
01 februari 2021

Vilans en coalitie Digivaardig in de zorg lanceren gezamenlijk de zelftest ‘Welk digitype ben jij?’. Met de test krijgen organisaties beter inzicht in de digitale vaardigheden van hun zorgpersoneel: van analoge idealist tot aan de digitale enthousiasteling.

Interzorg als eerste grote zorgorganisatie aangesloten op MVPNieuws
Interzorg als eerste grote zorgorganisatie aangesloten op MVP
28 januari 2021

Stichting Interzorg Noord-Nederland is de eerste grote zorgorganisatie die de overstap heeft gemaakt naar Mijn Vilans Protocollen, de nieuwe online omgeving van Vilans waarmee zorgprofessionals direct vanaf ieder device toegang hebben tot de protocollen op het moment dat dit nodig is.

Mijn Vilans Protocollen: veelgestelde vragen over iProvaNieuws
Mijn Vilans Protocollen: veelgestelde vragen over iProva
26 januari 2021

Op 1 februari maken we de stap naar een nieuw systeem: 'Mijn Vilans Protocollen'. We zetten een aantal veelgestelde vragen over het documentbeheersysteem op een rij.

Terugkijken - Webinar ‘Mag ik u helpen?’Video
Terugkijken - Webinar ‘Mag ik u helpen?’
12 november 2020

Wie bepaalt eigenlijk dat een zorgprofessional een bepaalde handeling mag doen? En waarom levert dit in praktijk nog wel eens problemen op? In dit webinar schetsten we de huidige problematiek rondom het uitvoeren van handelingen en toebedelen van deskundigheidsniveaus in de praktijk.

Zayna Khayat: 'Zorginnovaties nu het meest gevraagde concept ter wereld’Nieuws
Zayna Khayat: 'Zorginnovaties nu het meest gevraagde concept ter wereld’
15 september 2020

De coronacrisis vraagt om nieuwe oplossingen. Daarom is het goed de ervaringen van de eerste golf te evalueren en te onderzoeken hoe we innovatie vóór een eventueel tweede golf beter kunnen organiseren. Deze uitdaging gaat Vilans samen met 14 Zorgvernieuwers van 12 verschillende organisaties aan in een serie online werkplaatsen. Future Strategist Zayna Khayat trapte de eerste bijeenkomst af.

Vergrijzing maakt belang cultuursensitieve zorg nóg urgenterInterview
Vergrijzing maakt belang cultuursensitieve zorg nóg urgenter
08 juni 2020

Demografische factoren zoals de vergrijzing maken het belang van cultuursensitieve zorg nog urgenter. ‘Medewerkers in de zorg zijn van groot belang om de toenemende vergrijzing het hoofd te bieden,’ aldus Vilans-adviseur Jennie Mast.

Terugkijken - Webinar 'Digitale vaardigheden in de zorg'Video
Terugkijken - Webinar 'Digitale vaardigheden in de zorg'
18 mei 2020

Het gebruik en de implementatie van digitale middelen in de zorg kan veel slimmer. Dat stelt Bart van Mierlo, adviseur bij Vilans in het webinar 'Digitale vaardigheden in de zorg'. Hij komt tot deze conclusie na onderzoek onder zorgprofessionals en zorgorganisaties in de langdurige zorg, dat tot stand kwam met Buro Strakz, Utrechtzorg, Tech@doptie en Digivaardig in de zorg.

Bekijk meer artikelen

In team Marketing en communicatie met Marcel

José Jansen
José
Jansen

Senior marketing & communicatieadviseur Senior marketing & communicatieadviseur

j.jansen@vilans.nl

Bekijk profiel

Karen Jansen
Karen
Jansen

Senior communicatieadviseur Senior communicatieadviseur

k.jansen@vilans.nl

Bekijk profiel

Gerard Baas
Gerard
Baas

Communicatieadviseur Communicatieadviseur

g.baas@vilans.nl

Bekijk profiel

Renate Kuijsten
Renate
Kuijsten

Senior communicatieadviseur Senior communicatieadviseur

r.kuijsten@vilans.nl

Bekijk profiel

Hester Moerman
Hester
Moerman

Communicatieadviseur Communicatieadviseur

h.moerman@vilans.nl

Bekijk profiel

Marco Barten
Marco
Barten

Senior medewerker communicatie Senior medewerker communicatie

m.barten@vilans.nl

Bekijk profiel

Jan Willem Bloemen
Jan Willem
Bloemen

Senior communicatieadviseur Senior communicatieadviseur

j.bloemen@vilans.nl

Bekijk profiel

Mieke Wobben
Mieke
Wobben

Communicatieadviseur Communicatieadviseur

m.wobben@vilans.nl

Bekijk profiel

Saskia ter Kuile
Saskia
ter Kuile

Vakgroepleider Marketing en Communicatie Vakgroepleider Marketing en Communicatie

s.terkuile@vilans.nl

Bekijk profiel

Elske Hijlkema
Elske
Hijlkema

Senior communicatieadviseur Senior communicatieadviseur

e.hijlkema@vilans.nl

Bekijk profiel

Wouter van den Elsen
Wouter
van den Elsen

Senior communicatieadviseur Senior communicatieadviseur

w.vandenelsen@vilans.nl

Bekijk profiel