Marieke Linnebank
Strategisch adviseur Vernieuwend Leren in de Zorg

Marieke
Linnebank

Strategisch adviseur Vernieuwend Leren in de Zorg

Samen leren en innoveren begint bij goed aansluiten op het perspectief van de cliënt, zijn netwerk en de zorgprofessional

In de samenwerking tussen zorginstellingen, onderwijs en Vilans zie ik kansen om laagdrempelige leer,- en ontwikkeltrajecten te realiseren. Zo wordt het voor medewerkers gemakkelijker om zorg te verlenen. Daarbij stimuleren we leren, reflecteren en ontwikkelen op de werkvloer mét gebruik van techniek. Bijvoorbeeld apps, handige websites of een Augmented Reality (AR)-bril die zorghandelingen eenvoudiger maakt.

Leren op de werkvloer

Leren op de werkvloer is een aantrekkelijke en effectieve manier om je te ontwikkelen. Het vraagt van organisaties dat zij continu investeren in het doorontwikkelen van hun medewerkers. Op die manier blijven professionals goed toegerust om in te spelen op wat van hen wordt gevraagd.

Lerende houding stimuleren

Ik heb een passie voor bottom-up innovatie: door het ontwikkelen van een andere houding en competenties van medewerkers stimuleer je dat. Een lerende en oplossingsgerichte houding draagt bij aan betere zorg voor de cliënt. Gedragsverandering van medewerkers is het begin van organisatieverandering!

Wapenfeiten van Marieke Linnebank

  • Eerder heb ik als orthopedagoog en docent Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gewerkt. Daarna ben ik 13 jaar senior adviseur / trainer medezeggenschap geweest. Mijn kennis over hulpverlening, participatie en het spel van macht en invloed zet ik graag in voor verbetering van de kwaliteit van de langdurige zorg.
  • Ik heb complexe verandertrajecten begeleid rond professionalisering, kwaliteit en klantvriendelijkheid.  
  • Bij diverse organisaties heb ik een pilot effectief vergaderen ontwikkeld en uitgevoerd met coaching on the job.

Artikelen van Marieke