Monica Riewald
Senior adviseur

Monica
Riewald

Senior adviseur

'Hoe geweldig is het als iemand zich ondanks toenemende afhankelijkheid de eigenaar van zijn  leven kan blijven noemen?'

Ouderen met hun unieke levensverhalen zijn voor mij al heel lang een grote inspiratiebron. Als meisje van 16 begon ik met vakantie werk in het woonzorgcentrum waar mijn moeder werkte. Het heeft diepe indruk gemaakt dat veel ouderen ondanks beperkingen nooit hun eigenheid verloren, als je er maar naar wilde zoeken.

Helaas was de omgeving niet altijd ingericht om deze eigenheid ook tot zijn recht te laten komen. Dit heeft mij in ieder geval ertoe gebracht om samen met het netwerk te zoeken naar wat voor het individu van belang is en hoe je dit dan kunt realiseren. Als het niet linksom gaat dan maar rechtsom. In de maatschappij is merkbaar dat het gedachtengoed van persoonsgerichte zorg, positieve gezondheid en het kunnen blijven deelnemen aan zinvolle verbanden omarmd wordt.

In de langdurende zorg, die voor het merendeel zelfstandig wonende ouderen betreft, moet echter veel nieuw geleerd maar ook afgeleerd worden. Zowel voor ouderen en hun netwerk als voor de medewerkers is het opnieuw zoeken naar de meest passende vormen van zorg en dienstverlening. Opnieuw pionieren in samenwerking met anderen; altijd in verbinding om de eigenheid van ouderen te versterken dat is wat ik zie als mijn missie.

Ik zie dat Vilans een belangrijke verbindende rol heeft op het terrein van het delen en ontwikkelen van kennis en instrumenten om nieuw rollen in zorgorganisatie's, het maatschappelijk middenveld en van medewerkers te ondersteunen. Ik verbind me graag aan de energie van deze organisatie!

Wapenfeiten van Monica Riewald

  • Verandertrajecten belevingsgerichte zorg  psycho-geriatrie in verschillende zorgorganisaties begeleid.
  • Opzetten Marokkaans en Turks ontmoetingscentrum.
  • Vormgeven multiculturele verpleeghuiszorg.
  • Transitie naar kleinschalig wonen in diverse verpleeghuizen begeleid.
  • Informatie advies en bemiddeling zelfstandig wonende ouderen welzijn georganiseerd.
  • Functie onafhankelijke ouderenadviseur vormgegeven.

In team Dementie met Monica

Belinda Samuels
Belinda
Samuels

Senior marketing & communicatieadviseur Senior marketing & communicatieadviseur

b.samuels@vilans.nl

Bekijk profiel

Monica Riewald
Monica
Riewald

Senior adviseur Senior adviseur

m.riewald@vilans.nl

Bekijk profiel

Robbert Huijsman
Robbert
Huijsman

Programmaleider Dementiezorg voor elkaar Programmaleider Dementiezorg voor elkaar

r.huijsman@vilans.nl

Bekijk profiel

Jeroen Havers
Jeroen
Havers

Senior adviseur Senior adviseur

j.havers@vilans.nl

Bekijk profiel