Ondersteunende technologie goed toepassen in de zorg is een uitdaging. Maar wel een noodzakelijke als we de zorg kwalitatief goed en betaalbaar willen houden. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we met multidisciplinaire teams om de tafel. We moeten een brug slaan tussen techneuten en zorgmedewerkers. Met mijn achtergrond (Human-Technology Interaction) lever ik daar graag een bijdrage aan. Bij Vilans heb ik de ruimte om kritische vragen te stellen en zo de ontwikkeling van eHealth en technologie in de zorg scherp te houden.
User-centered design
Om goede keuzes te maken in het oneindig grote aanbod van technieken is gedegen onderzoek van de doelgroep nodig. De projecten moeten veel ruimte bieden voor reflectie en evaluatie met zowel de zorgverlener als de zorgvrager. Dat vraagt creativiteit en lef. Daarnaast vind ik het belangrijk om goed om me heen te blijven kijken naar relevante ontwikkelingen binnen én buiten het zorg veld.
Andere manier van beleven
Ik verbaas me over het feit dat we allemaal in dezelfde wereld leven maar dat sommige mensen die wereld op een totaal andere manier beleven en interpreteren. Bijvoorbeeld mensen met dementie of autisme. Ik vind het een uitdaging erachter te komen wat dat betekent in hun dagelijks leven en hoe we hierop kunnen inspelen met onze ontwerpen en projecten.
Wapenfeiten van Sandra Suijkerbuijk