Naar hoofdinhoud Naar footer

Veelgestelde vragen Mijn Vilans Protocollen

Vilans introduceert sinds 1 januari 2021 Mijn Vilans Protocollen. Een nieuwe online omgeving waarmee gebruikers vanaf ieder device direct toegang hebben tot de juiste werkinstructies op het moment dat dit nodig is.

Mijn Vilans Protocollen: een nieuwe online omgeving voor verpleegkundigen en verzorgenden waarmee gebruikers vanaf ieder device direct toegang hebben tot de juiste werkinstructies op het moment dat dit nodig is. In een persoonlijke omgeving kunnen veelgebruikte werkinstructies worden opgeslagen en komen belangrijke wijzigingen naar de gebruiker toe. Zo helpt Mijn Vilans Protocollen zorgprofessionals om nog effectiever te handelen, en nog betere zorg te leveren. 

1. Zijn Vilans Protocollen anders dan KICK-protocollen?

Nee, Vilans Protocollen zijn dezelfde betrouwbare protocollen die u van ons gewend bent.  

2. Ik ben abonnee. Wat ga ik merken van Mijn Vilans Protocollen?

Iedere abonnee maakt in 2021 de overstap naar Mijn Vilans Protocollen. Voor zzp’ers en kleine zorgorganisaties gaat de overstap bijna vanzelf. In sommige gevallen moet een zakelijk e-mailadres worden geregistreerd. Grote zorgorganisaties zullen hun systemen (opnieuw) moeten koppelen aan dat van Vilans. In de meeste gevallen is dat in een uur geregeld. Vilans neemt in het eerste kwartaal contact op om de overstap in te plannen. U hoeft daar niets voor te doen.  

3. Wat betekent dit voor de kosten van mijn abonnement?

Of u nu een grote of kleine organisatie bent, of zzp’er, de abonnementskosten blijven voor iedere gebruiker gelijk.   

4. Hoe log ik straks in bij Mijn Vilans Protocollen?

Iedere gebruiker krijgt een eigen account om in te loggen in Mijn Vilans Protocollen. De meeste gebruikers zullen eenmalig een zakelijk e-mailadres moeten registreren. Hierna blijft u automatisch ingelogd. Een SSO-koppeling is dus niet meer nodig. 

5. Mijn organisatie heeft het huidige KICK-portaal gekoppeld aan interne systemen. Wat betekent dit voor de overgang?

Abonnees die gebruik maken van zogenaamde webshare-koppelingen kunnen tot en met juni 2021 gebruik blijven maken van de KICK-protocollen in hun huidige vorm. In het voorjaar van 2021 starten we met het uitrollen van de koppelingen met externe systemen, zoals webshares. Daarnaast wordt op dit moment een zoek-en-vind-API voor de Vilans Protocollen ontwikkeld. Hiermee wordt er een koppeling met andere systemen, zoals een documentatieportaal, een leeromgeving, een intranetomgeving, of een ECD, mogelijk. Op die manier kunnen gebruikers op de bekende webomgeving zoeken naar protocollen. 

6. Is het in de nieuwe omgeving ook mogelijk om op organisatieniveau deskundigheden te koppelen aan de protocollen?

In de persoonlijke omgeving hebben alle handelingen die als ‘voorbehouden’ zijn gekwalificeerd automatisch een opvallend oranje label. Daarmee is het dus in één oogopslag duidelijk dat het om een voorbehouden handeling gaat en dat er een uitvoeringsverzoek nodig is.  

Of een medewerker ook bevoegd is om de handeling uit te voeren hangt direct samen met de eigen bekwaamheid. Meer weten? Kijk dan het Vilans-webinar ‘Mag ik u helpen?’ eens terug. 

7. Blijft het oude KICK-portaal beschikbaar?

Nee, uiteindelijk nemen we afscheid van het oude KICK-portaal. We begrijpen dat organisaties tijd nodig hebben om de overstap naar Mijn Vilans Protocollen te maken. Daarom zal het oude portaal in ieder geval in het eerste kwartaal van 2021 nog beschikbaar blijven. Uiteindelijk zal iedere KICK-gebruiker de overstap naar Mijn Vilans Protocollen moeten maken. 

8. Hoe neem ik contact op met Vilans over Mijn Vilans Protocollen?

Heeft u vragen over Mijn Vilans Protocollen? De belangrijkste informatie over de nieuwe omgeving verzamelen we op vilans.nl/protocollen. Als u specifieke vragen heeft over wat Mijn Vilans Protocollen voor uw organisatie betekent kunt u contact opnemen met uw relatiebeheerder. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen via protocollen@vilans.nl.

Tips bij dit project

Er zijn geen tips bij dit project

Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden