Naar hoofdinhoud

Diny Stekelenburg

Onderzoeker - Onderzoek en validatie

Mijn passie voor de ouderenzorg ontstond toen ik als student in een verpleeghuis kwam te werken. Ik werd gegrepen door het schrijnende van de ziekte van dementie, maar ook door de passie en liefde waarmee de zorgprofessionals te werk gingen. Ik wist gelijk dat dit vakgebied heel speciaal was.

Veel facetten

Het mooie en uitdagende aan de ouderenzorg is de diversiteit aan onderwerpen en thema’s. De ouderenzorg is net zo complex en multidisciplinair als het leven zelf. Daarom is het goed om niet enkel vanuit je eigen bril te kijken, maar perspectieven en expertises te combineren. Die brede blik heb ik ontwikkeld binnen de master ‘Vitality and Ageing’, waar aandacht was voor alle facetten van het ouder worden.

Werk niet voor, maar met de oudere

Niemand weet beter wat goed is dan de persoon waar het om gaat. Door met de ouderen in gesprek te gaan over hun normen, waarden en behoeftes, kom je het meest dichtbij goede zorg voor iedereen. Daarom vind ik het belangrijk dat het oudere individu gehoord wordt in de projecten en onderzoeken die ik doe.

Wapenfeiten

  • Opgeleid in het gezondheidsbeleid en de ouderenzorg.
  • Een brede kijk op de ouderenzorg: van de individuele oudere tot aan maatschappij.
  • Geïnteresseerd in onderwerpen als mantelzorg, zorgtechnologie, dementiezorg, en intimiteit en seksualiteit op latere leeftijd.