Naar hoofdinhoud

Tessa Dadema

Senior adviseur kennismanagement - Kennismanagement

De zorg verandert voortdurend. Dit vraagt om anders en continu leren. Als zorgprofessional moet je in weinig tijd je kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen. Verschillende ontwikkelingen in de zorg zorgen er voor dat er behoefte is aan laagdrempelige en innovatieve leer- en ontwikkeltrajecten. Daarbij leer je niet alleen in een training of cursus, maar leer je de hele dag!

Je leert in contact met de cliënt, collega’s, behandelaren en mantelzorgers. Bij leren gaat het ook over het uitwisselen, reflecteren en toepassen van kennis en vaardigheden óp of nabij je eigen werkplek. Dit doe je alleen, of samen met je team. Als professional bepaal je wat en wanneer je wil leren en de kennis moet op het juiste moment beschikbaar zijn.

Wapenfeiten

  • Studeerde bewegingswetenschappen en heeft een docentenopleiding afgerond. Heeft ervaring als docent en onderzoeker op een hogeschool en verbindt vanuit praktijk- en onderzoekservaring onderwijsinnovaties met de zorgpraktijk.
  • Betrokken bij verschillende projecten op het gebied van leren op de werkplek met vernieuwende leeroplossingen. Ontwikkelt samen met de praktijk verschillende producten en diensten.
  • Organiseert en begeleid lerende netwerken waarbij professionals van en met elkaar kunnen leren. 
  • Speelt een actieve rol in de verbinding met het onderwijs (mbo en hbo). Werkt aan het verbeteren van het aanbod voor het onderwijs.