Naar hoofdinhoud

Yael Reijmer

Senior onderzoeker - Onderzoek en validatie

Kennis die wetenschappers opdoen komt helaas niet altijd terecht bij de verpleegkundige in het verpleeghuis of in de spreekkamer van de arts. Het ontbreekt soms aan de vertaling van wetenschappelijke inzichten naar producten waar de praktijk iets mee kan. Ik heb de afgelopen jaren als onderzoeker in het ziekenhuis aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is dat wetenschappers de vertaalslag naar de praktijk blijven maken. Bij Vilans hoop ik verder te gaan met het verbinden van deze twee ‘werelden’, omdat elke patiënt recht heeft op zorg op basis van de meest actuele kennis.

Wapenfeiten

  • Probeert zorgverleners nog meer te betrekken bij het ontwikkelen van kennis en zo de praktijk en wetenschap dichter bij elkaar te brengen. 
  • Onderzoekt samen met (zorg)medewerkers wat werkt in de praktijk om de kwaliteit van de verpleeghuiszorg te verbeteren.
  • Heeft ervaring met het communiceren van wetenschappelijke kennis met een breed publiek door middel van publiekslezingen, colleges, informatieve video’s en korte artikelen.
  • Verschillende lezingen gehouden op internationale congressen en gepubliceerd in vaktijdschriften.
  • In 2012 gepromoveerd op hersenschade en cognitieve achteruitgang bij vasculaire dementie.