Naar hoofdinhoud Naar footer

Gespikkeld wonen, wat is dat? #Dementie Lenteweek

Datum/tijd

Woensdag 10 april 2024 van 14.00 uur tot 15.00 uur

De toekomstige bewoner met een chronische somatische zorgvraag heeft behoefte aan een andere werkwijze met meer focus op eigen regie en keuzevrijheid. Om te kunnen werken volgens de nieuwe visie van Wonen met Zorgverlening zal er een andere structuur en manier van werken moeten worden toegepast.

Maar hoe doe je dit?

Door projectmatig te werken hebben we antwoorden gevormd en omgezet naar andere werkprocessen. Tijdens dit proces hebben we de samenwerking met zorgverleners veel opgezocht. Eén van de uitkomsten was om geen onderscheid meer te maken tussen bewoners met een WLZ indicatie, met en zonder behandeling. Met als doel om onnodige verhuizingen te voorkomen bij een veranderende zorgvraag. In de Vredense Hof hebben we nu een menging van mensen met een WLZ indicatie 4,5 en 6, met en zonder behandelcomponent.

In de workshop delen we hoe dit in zijn werk gaat, hoe je dit voorbereid en is er ruimte voor een goed gesprek.

Wanneer?

Woensdag 10 april van 14.00-15.00 uur (online)

Voor wie?

De Dementie Lenteweek is met name bedoeld voor zorgmedewerkers, mantelzorgers, helpenden, gastvrouwen, vrijwilligers(coördinatoren), beleidsadviseurs en andere geïnteresseerden in dementiezorg en -ondersteuning. 
 

De Dementie Lenteweek 2024

Deze webinar wordt door zorgorganisatie SZMK aangeboden en is onderdeel van de Dementie Lenteweek 2024. De Dementie Lenteweek wordt georganiseerd door het Kennisnetwerk Dementie. Dit netwerk bestaat uit de volgende zorgorganisaties: AxionContinu, Pleyade, SZMK, Topaz, WZH en ZHGA. Vilans faciliteert het netwerk en deze lenteweek. Bekijk het hele programma van deze week.

Aanmelden

Via het evenementenportaal 

Let op: Inschrijving verloopt via onze evenemententool, met het verzoek een account aan te maken. Dat doe je eenmalig, om het je nadien makkelijker te maken in te schrijven voor alle Vilans-evenementen. De eerste keer dat je inschrijft kan het tot 2 dagen duren voor je account geactiveerd is. Na activeren krijg je het verzoek de aanmelding te voltooien. Ondervind je problemen tijdens het inschrijven? Mail naar registreren@vilans.nl.

Locatie

Online

Deel deze pagina via: