Naar hoofdinhoud Naar footer

Inspiratiebijeenkomst: Samen sterk voor hygiëne

Datum/tijd

Maandag 04 november 2024 van 13.00 uur tot 17.00 uur

Hoe voorkom je dat cliënten en collega’s onnodig ziek worden? Daar heb je elkaar voor nodig. Kom maandagmiddag 4 november naar de Inspiratiebijeenkomst: Samen sterk voor hygiëne. Doe inspiratie en kennis op over hoe je collega’s betrekt bij infectiepreventie en hygiëne. Nu en straks, met positieve energie. Je ontmoet mensen uit de gehandicaptenzorg én verpleegzorg en wisselt ideeën uit. Daar ben jij bij, toch?

Cliënten wonen vaak met meerdere mensen in een huis, zijn soms fysiek kwetsbaar en krijgen zorg of ondersteuning. Dit geeft meer risico om ziekte te verspreiden. Met een aantal basismaatregelen voorkom je dat cliënten en zorgprofessionals onnodig ziek worden. Of drager worden van bacteriën waar antibiotica niet meer tegen werkt. Is de basishygiëne op orde? Dan heb je een goede basis voor extra maatregelen bij een uitbraak of pandemie.  

Ziekmakende micro-organismen buiten de deur houden doe je samen met collega’s, vrijwilligers en cliënten. Met elkaar ga je voor goede en veilige zorg. Wees erbij op 4 november voor inspiratie en handvatten!  

Over de bijeenkomst

Wat gaan we doen? 

Je wordt bijgepraat over de toekomst van de gehandicaptenzorg en verpleegzorg en van de risico’s op grootschalige besmettingen. Tijdens twee workshoprondes komen goede voorbeelden en praktische hulpmiddelen aan bod om zelf direct mee aan de slag te gaan. Ook heb je gelegenheid om met collega’s bij te praten en kennis en tips uit te wisselen.  

 Meld je nu alvast aan! Wanneer de workshops bekend zijn, kun jij als eerste kiezen.  

Wat neem je na afloop mee? 

  • ideeën om hygiënisch of schoon werken zelf vorm te geven; 
  • handvatten en tips waarmee je collega’s kan blijven inspireren om hygiënisch te werken; 
  • nieuwe contacten: mensen die ook dagelijks bezig zijn met infectiepreventie; 
  • inzicht in hoe het programma Samenwerken aan infectiepreventie of Samen scherp op schoon werk jouw organisatie verder kan helpen.  

Voor wie? 

Vooral voor professionals in de gehandicaptenzorg en verpleegzorg die hygiënisch willen werken en collega’s hierin willen prikkelen. En voor mensen die hen hierbij ondersteunen, onder meer met randvoorwaarden, kennis of scholing. Denk aan: leidinggevenden, beleidsmedewerkers, kwaliteitsverpleegkundigen, artsen, medewerkers facilitaire dienst. 

Meld je aan

Binnenkort volgt meer informatie over het programma. Schrijf je alvast in en zorg dat je erbij bent. Zodra de sessies bekend zijn, krijg jij als eerste bericht om je sessiekeuze te maken. Het wordt een mooie middag met een mix van inhoud en fun! 

Meld je aan voor de Inspiratiebijeenkomst: Samen sterk voor hygiëne

Gehandicaptenzorg en verpleegzorg samenbrengen 

Tijdens deze Inspiratiebijeenkomst komen voor het eerst de gehandicaptenzorg en verpleegzorg samen. Een mooi moment om elkaar te laten zien wat je in huis hebt op dit thema. 

De inspiratiebijeenkomsten worden georganiseerd door de programma’s ‘Samen werken aan infectiepreventie’ gericht op de verpleegzorg en ‘Samen sterk voor schoon werk gericht op de gehandicaptenzorg’. Beide programma’s worden uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS. Ze hebben als doel hygiëne en infectiepreventie in zorginstellingen te verbeteren om zo beter voorbereid te zijn op de toekomst.   

Locatie

Kameryck

Oortjespad 3

Kamerik

Deel deze pagina via: