Naar hoofdinhoud Naar footer

Verhalencafé – Welke verhalende methode past bij jouw organisatie?

Datum/tijd

Woensdag 05 juni 2024 van 14.00 uur tot 15.00 uur

In het nieuwe kennisdossier Verhalend leren en verbeteren vind je een overzicht van methoden voor het inzetten van verhalen voor kwaliteitsverbetering. Hoe kies je de methode die past bij jouw organisatie? De vraagplaat helpt bij het maken van die keuze. Hoe ga je aan de slag met deze vraagplaat? Doorloop hem samen met ons en stel je vragen tijdens het verhalencafé op 5 juni 2024.

In dit verhalencafé nemen experts Sander Merkus en Katya Sion je mee in het gebruik van de vraagplaat. We staan stil bij hoe je een passende verhalende methode voor jouw zorgorganisatie kiest. De vraagplaat helpt je om een doordachte keuze te maken. Daarnaast leer je welke eerste stappen je moet zetten om tot een concreet plan van aanpak te komen. 

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 5 juni 2024
  • Tijd: 14.00-15.00 uur
  • Locatie: Online

Aanmelden

Meld je nu aan voor dit café. Er kunnen maximaal 30 mensen deelnemen. Na inschrijving ontvang je per e-mail een link voor deelname aan het online café. Neem bij vragen contact op via verhalen@vilans.nl

Let op: Inschrijving verloopt via onze evenemententool, met het verzoek een account aan te maken. Dat doe je eenmalig, om het je nadien makkelijker te maken in te schrijven voor alle Vilans-evenementen. De eerste keer dat je inschrijft kan het tot 2 dagen duren voor je account geactiveerd is. Na activeren krijg je het verzoek de aanmelding te voltooien. Ondervind je problemen tijdens het inschrijven? Mail naar registreren@vilans.nl.

Verhalend leren en verbeteren

In de tool Verhalend leren en verbeteren hebben we alle informatie rondom het verhalend leren en verbeteren verzameld. We leggen onder andere uit wat verhalend leren en verbeteren is en hoe je verhalen van cliënten, naasten en zorgprofessionals kunt inzetten voor reflectie en het werken aan kwaliteitsverbetering of voor verantwoording over de geleverde kwaliteit. Ook vind je hier tools, aankondigingen van bijeenkomsten en praktijkvoorbeelden. Ga naar de tool Verhalend leren en verbeteren.

Project Verhalend leren en verbeteren

Dit verhalencafé is een product van het project ‘Verhalend leren en verbeteren’ dat wordt uitgevoerd door Leyden Academy on Vitality and Ageing, Vilans, Maastricht University, Erasmus University Rotterdam en Tilburg University in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In dit project is ook het Kennisdossier Verhalend leren en verbeteren ontwikkeld.

Locatie

Online

Deel deze pagina via: