Naar hoofdinhoud Naar footer

Webinar: Technologie in langdurige zorg: lessen uit Duitsland en Nederland

Datum/tijd

Woensdag 17 april 2024 van 14.00 uur tot 15.00 uur

De snel vergrijzende bevolking en het toenemende tekort aan zorgpersoneel leggen een grote druk op ons zorgstelsel, met name in de langdurige zorg. Daarom maken deze instellingen steeds meer gebruik van zorgtechnologieën. Een ontwikkeling die we overal zien in Europa. In theorie zijn duidelijke stappenplannen vast te stellen voor implementatie, maar de praktijk is vaak weerbarstiger. Wat kunnen we van elkaar leren?

Over het webinar

Twee experts op het gebied van digitale zorg zullen hun expertise en ervaring delen over de implementatie van zorgtechnologieën in de langdurige zorg in Nederland, Duitsland en Europa. Na elke spreker volgen interactieve sessies waarin deelnemers reflecteren op hun ervaringen en vragen stellen.

Thomas Hagemeijer is een healthcare lead bij TLGG en Digital Health Expert en Business Angel bij Springboard Health Angels, gevestigd in Berlijn, Duitsland.

Henk Herman Nap is een vooraanstaand expert in eHealth en coördinator digitale zorg bij Vilans, gevestigd in Utrecht, Nederland

Inzichten van projecten

In dit webinar putten de sprekers uit inzichten over de adoptie van zorgtechnologie uit de huidige en eerdere projecten waarbij ze betrokken waren: wat kunnen we hiervan leren voor de toekomst?

Voor wie

Dit webinar is relevant voor projectcoördinatoren, technologieontwikkelaars, co-design specialisten, zorgorganisaties, implementatieonderzoekers. Daarnaast is dit webinar ook relevant voor organisaties die technologie financieren en financieren en voor regelgevende instanties.

Locatie

Online

Deel deze pagina via: