Naar hoofdinhoud Naar footer

Beeldzorgteam Marente en thuiszorgteam Roomburgh werken samen

Zorgorganisaties Roomburgh en Marente werken vanaf 1 maart 2023 samen op het gebied van beeldzorg. Het beeldzorgteam van Marente gaat vanaf nu ook beeldzorg leveren aan cliënten van Roomburgh. Marente levert namelijk al meerdere jaren beeldzorg aan haar cliënten. Omdat Roomburgh zo’n 60 cliënten thuiszorg heeft, is het organisatorisch niet haalbaar om zelf beeldzorg te leveren. Door beeldzorg juist in te zetten ontstaat er uiteindelijk meer tijd om meer cliënten de fysieke zorg te kunnen blijven verlenen.

Eigen regie en zelfredzaamheid door beeldzorgteam

‘Door deze samenwerking kunnen we uiteindelijk meer cliënten zorg bieden met hetzelfde aantal medewerkers. Dit is belangrijk als je kijkt naar de toekomstige ontwikkeling met dubbele vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt en steeds complexere zorgvraag’, aldus Bert Buirma, bestuurder bij Roomburgh. Heidi van den Brink, bestuurder bij Marente vult aan: ‘daarnaast biedt het cliënten meer eigen regie en vergroot het de zelfredzaamheid. Niet meer iedere dag een thuiszorgmedewerker over de vloer door het beeldzorgteam. Onze cliënten willen zo lang mogelijk zelfstandig en prettig thuis blijven wonen. Niet voor alle zorg hoeft een zorgmedewerker een cliënt thuis te bezoeken. Veel kunnen we al digitaal verzorgen. Dit doen we met een vast team. Persoonlijk contact blijft voor ons namelijk het belangrijkst.’  

Meer ruimte voor de fysieke zorgvraag 

Charlotte Westerbeek, e-Health verpleegkundige bij Marente beeldzorgteam:  ‘We gaan als organisatie een nieuw avontuur aan. Het is een mooie, nieuwe weg die we inslaan. Als wij vanuit Marente cliënten van Roomburgh kunnen helpen met beeldzorg dan hebben de collega’s daar meer ruimte in de routes voor de fysieke zorgvraag. Zo kunnen wij een grotere groep mensen bereiken en bekendmaken met deze vorm van zorg. Wat ik er vooral leuk aan vind? Dat we deze samenwerking echt doen om elkaar te helpen om zoveel mogelijk cliënten te bereiken. En op deze manier veel te kunnen leren van elkaars processen en invalshoeken’. 

Regionale samenwerking

Met het oog op de toekomst is het nodig om met elkaar samen te werken, vinden zowel Roomburgh als Marente. Het is een mooi voorbeeld hoe wij als zorgorganisaties binnen Avant steeds meer samenwerken in de regio. Dat dit lukt is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van Zorg en Zekerheid.

Meer weten

Bron

Marente

Deel deze pagina via: