Naar hoofdinhoud Naar footer

Deelkracht en Vilans werken samen aan kennis over doofblindheid

Deelkracht en Vilans Hulpmiddelenwijzer werken samen aan betere kennis voor mensen met doofblindheid. Deze informatie krijgt een eigen informatiepagina op Vilans Hulpmiddelenwijzer, samen met vijf nieuwe hulpmiddelenpagina’s en tags voor de aandoening.

Doofblindheid is een combinatie van doof-/slechthorendheid en blind-/slechtziendheid. Kennis over doofblindheid is nu te vinden op hulpmiddelenwijzer.nl. Later volgen meer hulpmiddelenpagina’s.

Hulpmiddelen bij doofblindheid

De nieuwe pagina’s op Vilans Hulpmiddelenwijzer moeten zorgen voor meer kennis over hulpmiddelen bij deze aandoening, die mensen belemmert in hun communicatie, het verwerven van informatie en in de mobiliteit. Annemieke Koning, specialist bij Vilans Hulpmiddelenwijzer: ‘Zonder aanpassingen, hulpmiddelen of ondersteuning van anderen kunnen doofblinde mensen niet vanzelfsprekend deelnemen aan het dagelijkse en het maatschappelijke leven. Daarom is het belangrijk dat kennis over hulpmiddelen bij deze dubbele beperking breed beschikbaar komt. Vaak blijft ouderdomsdoofblindheid helaas onopgemerkt. We zijn blij dat we met Vilans Hulpmiddelenwijzer een mooi platform kunnen bieden voor deze kennis.’

Eén plek met informatie

Ook Johan Groskamp, ervaringsdeskundige bij Deelkracht, is erg blij met de samenwerking met Vilans. ‘De informatie voor doofblinde mensen is voortaan op één plek te vinden, in de digitale hulpmiddelenwijzer. Zo kun je eenvoudig zoeken naar wat bij jou past en wat je nodig hebt voor in je dagelijks leven. Dat bespaart veel zoekwerk op internet.’

Vilans Hulpmiddelenwijzer

Vilans Hulpmiddelenwijzer is een niet-commerciële website die zich richt op mensen voor wie dagelijkse handelingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Gelukkig zijn er honderden hulpmiddelen die deze mensen kunnen helpen. De website bevat onafhankelijke en betrouwbare informatie over bijna 600 hulpmiddelen, die regelmatig wordt bijgewerkt. Zo hebben gebruikers altijd toegang tot actuele kennis.

Over Deelkracht

Deelkracht is een samenwerking van diverse organisaties waaronder Bartiméus, DB-Connect, GGMD, Kentalis, Kalorama en Visio. Met subsidie van ZonMw werken onderzoekers, professionals en ervaringsdeskundigen samen aan één einddoel: een samenleving die ook voor mensen met auditieve en communicatieve beperkingen toegankelijk is.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon