Naar hoofdinhoud Naar footer

Het Nederlandse zorgstelsel anno 2023, helder in kaart

Wat is de gedachte achter ons zorgstelsel? Hoe komt kwaliteit van zorg tot stand? Wie bepaalt welke zorg per wet vergoed wordt? Wat is publieke gezondheidszorg? De uitgave ‘Zo werkt de gezondheidzorg’ geeft antwoord op al deze vragen in een compleet nieuwe uitgave voor 2023.

Het boekje Zó werkt de zorg in Nederland geeft overzicht en inzicht in het complexe systeem van zorg en ondersteuning in Nederland. Deze geheel herziene uitgave van het gelijknamige boek uit 2018 biedt nieuwe informatie en visualisaties, gaat in op actuele thema’s en heeft een nog duidelijkere indeling. Het doel van het boek is niet veranderd: heldere, toegankelijke en neutrale informatie over het Nederlandse zorgstelsel verspreiden.

Steun van Vilans

Zó werkt de zorg in Nederland is een uitgave van Platform Zó werkt de zorg. De missie van het platform is het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan te tillen door middel van heldere, neutrale en toegankelijke informatie. De twintig platformpartners zijn: Vilans, AAG, CK, CIZ, ESHPM, de Nederlandse ggz, LAD, Ministerie van VWS, NFU, NZa, Patiëntenfederatie Nederland, RIVM, SBOH, VvAA, Zorginstituut Nederland, Zorgverzekeraars Nederland en De Argumentenfabriek als uitvoerend partner.

Bron

Platform Zó werkt de zorg

Deel deze pagina via:

Contactpersoon