Naar hoofdinhoud Naar footer

Innovatie-Route voor succesvolle zorgtechnologie gehandicaptenzorg

Gepubliceerd op: 27-06-2022

Technologie kan bijdragen aan meer eigenwaarde, zelfstandigheid en eigen regie voor mensen met een beperking. Daarvoor is het belangrijk dat de technologie écht een antwoord is op het vraagstuk van de cliënt. En dat medewerkers er goed mee kunnen werken en de technologie als waardevol ervaren. Maar hoe krijg je dat allemaal goed voor elkaar? Met de Innovatie-Route.

YouTube video thumbnail

De Innovatie-Route is een online omgeving op het Kennisplein Gehandicaptensector die betrokkenen – cliënten, naasten, cliëntvertegenwoordigers, begeleiders, projectleiders, verantwoordelijken voor ICT en management en bestuurders in de gehandicaptenzorg – ondersteunt of meeneemt bij het succesvol invoeren van zorgtechnologie. 

Technologietrajecten 

De Innovatie-Route is een resultaat van de aanpak, geleerde lessen en praktijkervaringen van 28 technologietrajecten in de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg (IIG). De aanpak is gebaseerd op het implementatiemodel van ZonMw, aangevuld met kennis en diverse tools voor het gebruiken van technologie in de praktijk. Bij veel stappen in de Innovatie-Route zijn praktijkervaringen onderbouwd met onderzoek, zodat het voor betrokkenen in de gehandicaptenzorg makkelijker wordt om de juiste stappen te zetten voor het succesvol, dagelijks gebruik van technologie door cliënten en betrokkenen met de zorgorganisatie. De Innovatie-Route zal voortdurend worden aangevuld met ervaringen van gebruikers. De Innovatie-Route wordt ingericht door Vilans, kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning en Academy Het Dorp, advies- en onderzoeksorganisatie voor technologie in de langdurende zorg, in samenwerking met het ministerie van VWS. 

Deel deze pagina via: