Naar hoofdinhoud Naar footer

Mijn Vilans Protocollen - Altijd een actuele vaardigheidstoets beschikbaar

Wat verandert er precies met het nieuwe Mijn Vilans Protocollen? Onder andere dat u als observator de toets ook online kunt invullen via uw laptop, telefoon of tablet. En u beschikt altijd over de meest actuele versie. Nu moeten de vaardigheidstoetsen vaak nog geprint worden.

Met Mijn Vilans Protocollen gaan we straks over op een contentmanagementsysteem (CMS) in plaats van een documentmanagementsysteem (DMS). Dat heeft als voordeel dat u straks met één druk op de knop een vaardigheidstoets kunt genereren. Direct genereren betekent dat u de vaardigheidstoets pas aanmaakt op het moment dat u die ook nodig hebt.

Toetsen op maat

Een vaardigheidstoets is een werkinstructie met invulvakjes erachter. Daar kunt u dan vinkjes inzetten wanneer een student of een collega een onderdeel van de zorghandeling goed heeft uitgevoerd. U kunt er zelf voor kiezen of u dit gedetailleerd per kleine stap doet, of dat u checkt op grote stappen (een optelsom van kleine stapjes bij elkaar). De ene organisatie wil gedetailleerder toetsten dan de ander. Daarom willen we dit graag op maat kunnen aanbieden.  

Over Mijn Vilans Protocollen

Vanaf 1 januari beschikbaar: Mijn Vilans Protocollen is een nieuwe online omgeving waarmee u vanaf ieder device direct toegang heeft tot de juiste werkinstructies op het juiste moment. Of het nou gaat om een telefoon, tablet of pc. Vanaf 1 januari 2021 zullen we de nieuwe omgeving stapsgewijs uitrollen naar al onze klanten.

Geen verouderde geprinte versies meer

Het direct kunnen genereren van een vaardigheidstoets is belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat de vaardigheidstoets altijd gebaseerd is op de meest actuele versie van het protocol. Ook kunt u de vaardigheidstoets via uw laptop of telefoon invullen. Nu worden de vaardigheidstoetsen vaak uitgeprint. Ons advies is om dat met Mijn Vilans Protocollen niet meer te doen. Zo voorkomt u dat er binnen uw organisatie straks met verouderde vaardigheidstoetsen wordt gewerkt. 

Niet langer zoeken dan nodig is

Straks komen er ook minder werkinstructies in beeld. Zodat u sneller vindt wat u zoekt. Dit komt omdat de langere en kortere versies gaan verdwijnen. Dit is nu één versie geworden met uitklapbare menu’s. U zoekt dus het protocol op waar u een vaardigheidstoets van wilt maken. Vervolgens maakt u de vaardigheidstoets met de genereerknop aan. Na het invullen, kunt u de vaardigheidstoets downloaden als pdf. Vervolgens kunt u de pdf toesturen aan andere mensen in uw organisatie.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon