Naar hoofdinhoud Naar footer

Slimme zorgtechnologie succesvol ingezet door Anders Werken

Kunnen we straks met hetzelfde aantal zorgverleners meer kwetsbare ouderen goede zorg leveren dankzij zorgtechnologie? Ja dat kan, zo blijkt vandaag op het congres ‘Anders Werken in de Zorg’. Daar zijn de resultaten gepresenteerd van de inzet van slimme instrumenten als onder andere slimme inco’s, bedsensors, VR-brillen en heupairbags.

In het programma ‘Anders Werken in de zorg’ werken initiatiefnemer tanteLouise, kennisorganisatie Vilans en andere zorginstellingen aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën voor de zorg. Wat zijn deze resultaten? “Door het gebruik van slim incontinentiemateriaal hebben alle teams een tussendienst kunnen terugbrengen van 4 naar 3 uur. Kortom, ik bespaar 49 uur per week en daarmee kan ik de extra kosten voor deze innovatie betalen”, aldus een deelnemende zorgdirecteur.

Eindrapporten

Tijdens het congres worden deze en alle andere resultaten van het programma gepresenteerd. In de vandaag gepubliceerde eindrapporten is alles terug te vinden. Het gaat om rapportages over het gebruik van slim incontinentiemateriaal, de expertisebril en valimpactreductie. Ook is er een procesrapportage waarin de activiteiten staan beschreven die bijdroegen aan de kennisdeling binnen het programma.

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersoon