Naar hoofdinhoud Naar footer

Studententeam Vilans en zorgorganisatie ASVZ wint publieksprijs SDG-Challenge 2023

We zijn ontzettend trots, want ons Vilans/ASVZ-team won de publieksprijs van de HBO SDG-Challenge 2023! Tijdens deze challenge gaan studententeams van verschillende hogescholen aan de slag met een duurzaam vraagstuk.

sdg-challenge-duurzaamheid-studententeam-winnaar-asvz-bord

Vilans en ASVZ formuleerden hiervoor samen een relevant vraagstuk voor de langdurende zorg. Dat deden ze in afstemming met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

De SDG-Challenge

De SDG-Challenge is één van de projecten van jongerenbureau Soapbox. De challenge verbindt studenten en organisaties met elkaar, zodat zij samen voor positieve impact zorgen. Zo helpen ze mee de Sustainable Development Goals (VN-werelddoelen voor duurzame ontwikkeling) te behalen. Vilans won dit jaar de publieksprijs en CCV de juryprijs.

Samenwerking tussen hogescholen en zorgorganisatie ASVZ 

De Vilans-studenten van Windesheim, Saxion en Rotterdam business school werkten samen met zorgorganisatie ASVZ. Het team bedacht een casecompetitie over duurzaamheid, in combinatie met workshops en een marketing campagne. Hiermee kan ASVZ begeleiders op een leuke en positieve manier betrekken en stimuleren te werken aan de duurzame doelen van de organisatie.

Vervolg duurzaam idee voor de gehandicaptenzorg

ASVZ gaat verder aan de slag met het business plan dat de studenten opstelden en Vilans bekijkt of dit plan geschikt gemaakt kan worden voor gebruik door de gehandicapten- en ouderensector breed.

De gehandicaptenzorg duurzamer maken

Samen verduurzamen we de gehandicaptenzorg! Op het Kennisplein Gehandicaptensector vind je daarvoor tips en inspiratie uit de praktijk. Heb je zelf voorbeelden? Stuur ze ons toe via info@kennispleingehandicaptensector.nl.

Vilans en de Green Deal voor de zorg

Vilans doet mee met de ‘Green Deal Duurzame Zorg voor gezonde toekomst’. Hierin staan afspraken die zorginstellingen, overheden en bedrijven hebben gemaakt. Ze gaan over het terugdringen van CO2-uitstoot, tegengaan van verspilling, minder medicijnresten in water en een gezonde werk- en leefomgeving.

*Kennisorganisatie Vilans is één van de initiatiefnemers en coördinator van het Kennisplein Gehandicaptensector.

Deel deze pagina via: