Naar hoofdinhoud Naar footer

TOOLOBA en 123Familie winnaars JAIN Challenge

Gepubliceerd op: 03-05-2021

Op woensdag 28 april zijn de winnaars bekendgemaakt van de JAIN Challenge. In de categorie 'Prototype' heeft TOOLOBA gewonnen. In de categorie 'Marktklaarproduct' ging 123Familie er met de prijs vandoor.

YouTube video thumbnail

De JAIN Challenge is een tweejaarlijkse wedstrijd voor ontwikkelde technische producten en diensten gebaseerd op kunstmatige intelligentie, die de kwaliteit van leven en zelfredzaamheid van mensen met dementie en hun verzorgers ondersteunen en de werkdruk voor professionals, naasten en mantelzorgers verlagen.

Zorgtechnologie als instrument

Het Joint Artificial Intelligence Network - ofwel JAIN - ziet zorgtechnologie als instrument om de negatieve impact van dementie en geheugenverlies te bestrijden. Deelnemende partijen zijn onder andere Alzheimer Nederland, Trimbos-instituut, Topcare, MantelzorgNL en Vilans. Met de JAIN Challenge daagt het netwerk ontwikkelaars uit om hun technische producten en diensten te laten beoordelen. In de jury zit onder andere eHealth-expert Henk Herman Nap van Vilans.

Bekijk de uitreiking (van 1:17 tot 1:25) en de presentatie van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder (minuut 28:54 tot 40:55):

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan