Naar hoofdinhoud Naar footer

Update infographic ‘Technologie bij dementie thuis’

Gepubliceerd op: 20-12-2022

De infographic 'Technologie bij dementie thuis' geeft een overzicht van beschikbare technologieën voor thuiswonende mensen met dementie. Deze week is het kennisproduct vernieuwd en vertaald in het Engels.

De infographic ‘Technologie voor mensen met dementie’ laat gebruikers eenvoudig zien welke technologie voor wie in welke fase geschikt is. Ook laat de infographic zien wie betrokken is bij het gebruik van de technologie: de persoon met dementie zelf, de mantelzorg of de professionele zorgverlener.

Update

Expert Digitale Zorg Henk Herman Nap van Vilans legt uit waarom de update nodig is: “Er is een toename in technologieën voor mensen met dementie en  daarom was het tijd om de Vilans infographic ‘Technologie bij dementie thuis' te updaten. Het geeft een wetenschappelijk onderbouwd overzicht van beschikbare technologieën per fase van dementie”.

Onderzoek

Vilans-onderzoeker Sima Ipakchian Askari vult aan: "Vanuit de literatuur zien we dat het soms goed kan zijn om zorgtechnologie al eerder te implementeren, bijvoorbeeld om achteruitgang van de gezondheid al op een vroeg stadium te ontdekken en de zorg daarop aan te passen. In de nieuwe versie van de infographic hebben we ook verwerkt dat er nuances zijn wat betreft de tijdsduur van de inzet van zorgtechnologie. Afhankelijk van de behoeftes en vaardigheden van een persoon met dementie zou een zorgtechnologie mogelijk eerder of langer gebruikt kunnen worden."

Infographic

Bekijk hieronder de nieuwe infographic en de Engelstalige vertaling.

Downloads

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan