Naar hoofdinhoud Naar footer

Vilans stelt instructie injecteren Janssen-vaccin vrij beschikbaar

Gepubliceerd op: 06-04-2021

In navolging van de protocollen voor het toedienen van de eerder door de EMA goedgekeurde coronavaccins stelt Vilans nu ook het protocol voor het toedienen van het Janssen-vaccin beschikbaar. De werkinstructie is vrij te downloaden op onze website.

Met het protocol hebben zorgprofessionals een betrouwbare basis om op terug te vallen.

Maar één prik nodig

Het Janssen-vaccin is op 11 maart goedgekeurd door het beoordelingscomité van het Europees medicijnagentschap EMA. Het is na de vaccins van BioNtech/Pfizer, Moderna en AstraZeneca het vierde vaccin dat is goedgekeurd in de EU. In tegenstelling tot die vaccins is bij het Janssen-vaccin maar één prik nodig. Een ander voordeel is dat het op koelkasttemperatuur bewaard kan worden.  

Database

Aan het schrijven van een Vilans-protocol werken minimaal drie personen. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande richtlijnen en literatuur. Daarnaast wordt een uitgebreid netwerk van experts geraadpleegd. Inmiddels bevat de protocollen-database van Vilans ruim 400 protocollen voor voorbehouden, risicovolle en overige handelingen. Ruim 550 organisaties maken gebruik van de database.

Downloads

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan