Naar hoofdinhoud Naar footer

4 nieuwe voorbeelden van persoonsgerichte zorg in gehandicaptensector

Vernieuwende persoonsgerichte zorg is goed aansluiten bij de behoeften en wensen van cliënten met een verstandelijke beperking en diens naasten. Klinkt simpel, maar je krijgt dat niet zomaar voor elkaar. Het vraagt om anders kijken en denken en soms om een flinke dosis doorzettingsvermogen. Toch lukt het steeds meer organisaties. Vier nieuwe voorbeelden vanuit het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte zijn onlangs toegevoegd aan de Twinkelcampagne.

Bij De Berkelhof is ‘één paar handen per cliënt’ het streven. Niet eenvoudig in de dagbesteding voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen, maar het kan! Moeder Melanie: ‘Mijn dochter Fieke heeft zoveel baat bij vertrouwde gezichten. Ze geniet zo dubbel van de dagbesteding.’ En met Doe’RToe ontwikkelt Esdégé-Reigersdaal digitale en technische oplossingen die echt iets toevoegen aan het leven van cliënten. Kiki, moeder van Thijs, is enthousiast: ‘Want je wil als ouder dat je kind zoveel mogelijk zelf kan.’  

Twinkelcampagne

Twee voorbeelden van vier vernieuwende projecten, ook wel Twinkels genoemd, die onlangs zijn toegevoegd  aan de Twinkelcampagne van Begeleiding à la carte. Door via deze campagne ideeën te delen, zorgen we samen voor meer tevreden cliënten, naasten en medewerkers in de gehandicaptenzorg die zich gehoord en gezien voelen.

De organisaties hebben voor de uitvoering van deze ideeën net dat bijzondere stapje extra gezet. Dat proces levert waardevolle kennis op. Kennis waarmee de zorg toekomstbestendig wordt en meer passend bij de veranderende zorgvraag van mensen met een beperking; het doel van Begeleiding à la carte. Met de toevoeging van deze 4 nieuwe Twinkels, staat de teller momenteel op 8. Daar blijft het niet bij, want ook de komende maanden worden er nieuwe Twinkels toegevoegd.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon