Naar hoofdinhoud Naar footer

Zorgtechnologie als vanzelfsprekend onderdeel van zorg en ondersteuning in gehandicaptenzorg

Mensen met een beperking ervaren meer eigen regie en zelfredzaamheid als ze gebruik kunnen maken van zorgtechnologie die hen hierbij gericht ondersteunt. Voor organisaties in de gehandicaptenzorg heeft het dus belangrijke meerwaarde als zij zorgtechnologie inzetten als vanzelfsprekend onderdeel van de zorg. De Innovatie-Impuls Gehandicaptenzorg (IIG) biedt hen hiervoor gerichte ondersteuning aan de hand van de Innovatie-Route met daarin praktische stappen, tools en voorbeelden.

IIG-1 heeft deelnemende organisaties in de gehandicaptenzorg op dit gebied waardevolle kennis en geleerde lessen opgeleverd. Als vervolg is er nu de Innovatie-impuls 2 (IIG-2), waarin naast 24 zorgaanbieders die zorgtechnologie gaan implementeren, ook zeven zorgaanbieders werk gaan maken met het opschalen hiervan. De hiervoor ontwikkelde Innovatie-Route biedt deze 31 aanbieders hierbij praktische ondersteuning. Adviseurs van de Innovatie-impuls ondersteunen de zorgaanbieders bij het implementeren dan wel opschalen.  

Innovatie-impuls

De Innovatie-impuls is een programma van Vilans in samenwerking met Academy Het Dorp, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als onderdeel van de Toekomstagenda: Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking.

Bron

ICT&health

Deel deze pagina via: