Naar hoofdinhoud Naar footer

Terugkijken webinars Innovatie-impuls 2

De Slimme Zorg Estafette (SZE) 2024 zit erop. De estafette stond in het teken van slimme zorg en innovatie. De Innovatie-impuls 2 organiseerde een aantal online sessies over het duurzaam implementeren en opschalen van technologie in de gehandicaptenzorg. Heb je een sessie gemist of wil je de inhoud delen met anderen? Je kunt ze allemaal terugkijken.

De Innovatie-Route: voorkom dat je technologie in de kast belandt

  • Sessieleider: Andrea Nijhuis, adviseur van de Innovatie-impuls 2

Kijk hier de sessie terug:  

Er is geen opname van 30 januari beschikbaar. In deze interactieve sessie gaat Odile Smeets, adviseur van de Innovatie-impuls 2, ook in op hoe je aan de slag gaat met zorgtechnologie via de Innovatie-Route.  

Inhoud 

Leer in deze sessie werken met de Innovatie-Route; een manier waarop je succesvol zorgtechnologie kunt implementeren in jouw zorgorganisatie. Met praktische stappen, tools en voorbeelden. Interessant voor projectleiders, managers innovatie, ict managers, managers primair proces en andere geïnteresseerden.

Gehandicaptenzorg en technologie: inzicht in gebruik, opschaling en doelmatigheid

  • Sessieleiders: Agnes van der Poel en Ilse Bierhoff, adviseurs van de Innovatie-impuls 2 

Kijk hier de sessie terug  

Inhoud 

Je ontdekt in deze sessie welke zorgtechnologieën er allemaal al in gebruik zijn, door hoeveel organisaties en met welk doel. Denk aan technologie ter ondersteuning van de dagstructuur, ter verbetering van de slaap en om contact op afstand mogelijk te maken. Interessant voor innovatiemanagers en -medewerkers, projectleiders en andere geïnteresseerden.

Draagvlak creëren voor de inzet van zorgtechnologie

  • Sessieleiders: Ruud de Nooij en Sanne van der Hagen, adviseurs van de Innovatie-impuls 2  

Met enkele tips van Ruud de Nooij  <link volgt> 

Inhoud 

Om zorgtechnologie te kunnen inzetten is draagvlak nodig. Bij cliënten, bij medewerkers, bij managers, bij financiers. In deze online workshop krijg je inspiratie, nieuwe inzichten en praktische tips die zorgen voor meer bewustwording en concrete uitvoering. Interessant voor professionals die technologie duurzaam gaan implementeren en opschalen in hun organisatie

Borging en opschaling van zorgtechnologie

  • Sessieleiders: Joël Bax, manager Strategie & Innovatie bij Profila Zorggroep en Simone Heilijgers, adviseur bij de Innovatie-impuls 2

Kijk hier de sessie terug 

Inhoud 

In jouw organisatie wordt zorgtechnologie gebruikt door cliënten en begeleiders. Je wilt gaan opschalen, naar andere technologie, meer locaties. Hoe borg je resultaten, trainingen en ICT ondersteuning? In deze sessie leer je meer over het stellen van doelen, kpi's en het inrichten van dit onderliggend proces. Interessant voor innovatiemanagers en –medewerkers, en projectleiders in de gehandicaptenzorg. 

De organisatie van innovatie: visie, strategie, implementatie

  • Sessieleiders: Dominic Vestering, adviseur van de Innovatie-impuls 2, en Tim van de Geijn, programmamanager innovatie bij Sevagram

Kijk hier de sessie terug  

Inhoud 

Om technologie goed te kunnen implementeren heb je een innovatiestrategie nodig. Dit is de basis voor je keuzes, implementatie en opschaling van technologie. Hoe pak je dat aan? In deze sessie nemen we je mee aan de hand van verschillende voorbeelden uit de ouderen- en gehandicaptenzorg. Interessant voor innovatiemanagers en -medewerkers en projectleiders in de gehandicaptenzorg. 

De Innovatie-impuls 2 is een programma waarin we zorgorganisaties inspireren en ondersteunen om zelf aan de slag te gaan met zorgtechnologie via de Innovatie-Route

Over de Slimme Zorg Estafette 

Tijdens de SZE staat innovatie centraal in de gehele gezondheidszorg: van preventie tot welzijn en van ondersteuning tot behandeling. Belangrijke thema's daarbij zijn o.a. de juiste zorg op de juiste plek, anders werken en succesvol opschalen. Het zijn de (domeinoverstijgende) samenwerkingen en interactie met deelnemers die de Estafette maken tot wat het is. De Slimme Zorg Estafette is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Deel deze pagina via: