Naar hoofdinhoud Naar footer

Begeleiding à la carte: aan de slag met nieuwe woonvormen

Een vernieuwend concept op het gebied van wonen en zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Dat is de aanpak ‘Tiny Houses: zelfstandig wonen met zorg in de buurt’ van Ophovenerhof. Gehandicaptenorganisaties die hun zorg graag innoveren en anders willen kijken naar bestaand of nieuw vastgoed, kunnen veel leren van de aanpak en zich aanmelden voor Begeleiding à la carte 2.

Met deze vernieuwende persoonsgerichte aanpak laat Ophovenerhof zien dat er voor cliënten meer mogelijk is dan intramurale zorg of ambulante begeleiding in de wijk. Met de tiny houses biedt zij een nieuwe woonvorm voor mensen voor wie zelfstandig wonen te moeilijk en wonen binnen de muren van de instelling te betuttelend is. Cliënten ontdekken in hun tiny house op het terrein van Ophovenerhof op een veilige manier wat ze wel en niet aankunnen. 

Over Begeleiding à la carte 2

Begeleiding à la carte wordt uitgevoerd door kennisorganisatie Vilans en is onderdeel van de Toekomstagenda zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking van het ministerie van VWS. Het programma is op 1 maart 2023 gestart en loopt 3 jaar. Lees hier meer over het programma Begeleiding à la carte 2.

Deel deze pagina via: