Naar hoofdinhoud Naar footer

Leerplatform REIN draagt bij aan kwaliteit van zorg

Gepubliceerd op: 02-12-2020

REIN is als digitale leeroplossing voor de ouderenzorg als winnaar gekozen bij de Learning Technologies Awards. Dit komt door het slimme gebruik van verschillende modules en tools om de gebruiker te betrekken. Zo kunnen medewerkers leren en ontwikkelen via een integraal aanbod van online leeroplossingen én offline spellen en activiteiten.

De leeromgeving van REIN speelt zich af in een woonkamer en dit is volgens de jury een vertrouwde en bekende omgeving die iedereen kent en waarmee iedereen zich mee kan identificeren. ‘Ook de avatar “Rein” is goed doordacht, herkenbaar en voelt aan als een echt personage. Dit maakt het gebruik van de leeromgeving bijzonder boeiend, vermakelijk en een geweldige manier om te leren’, aldus het juryrapport. 

Regionale samenwerking

Volgens de jury is het project tevens een goed voorbeeld van samenwerking en draagt het zichtbaar bij aan de kwaliteit van de zorg. Leerplatform REIN is een initiatief van Careyn en QuaRijn en is met behulp van ontwikkelgelden van het Zilveren Kruis Zorgkantoor tot stand gekomen. Inmiddels zijn 16 zorgorganisaties in de regio Utrecht bij REIN aangesloten. Het leerplatform is ontwikkeld samen met deze organisaties en de partners TinQwise, Noordhoff, GoodHabitz en TMA. Projectmanager Yvonne Vredendaal: ‘Dit project is een mooi voorbeeld van hoe het samen beter werkt, we zijn erg trots op REIN en deze internationale erkenning!’.

Twee keer in de prijzen

REIN kreeg een gouden award in de categorie ‘Excellence of Design of Learning Content’ en een zilveren award voor de categorie ‘Best Use of Blended Learning’. De Internationale vakprijs is een erkenning voor bijzondere prestaties op het gebied van leertechnologieën die leren en veranderen op het werk ondersteunen. Dit jaar waren er meer dan 500 aanmeldingen uit 34 landen en 350 deelnemende organisaties.

Over RegioKracht in de zorg

RegioKracht in de zorg richt zich op het versnellen van de transitie die nodig is om de zorg en ondersteuning aan ouderen en mensen met een beperking toegankelijk te houden. lees meer over het programma RegioKracht in de zorg.

Deel deze pagina via: