Naar hoofdinhoud Naar footer

SilverFit Alois stimuleert cognitieve en lichamelijke inspanning

Het aanbod en gebruik van zorgtechnologie in de langdurige zorg neemt enorm toe. Om zorgaanbieders beter inzicht te bieden in bestaande technologieën, delen zorgorganisaties hun ervaringen en aandachtspunten. Zorggroep Solis deelt haar ervaringen met het gebruik van de Silverfit Alois.

Wat doet de SilverFit Alois en voor wie is het bedoeld?

De SilverFit Alois is een tv-scherm met een bewegingssensor erboven, vergelijkbaar met de Wii Fit. Via de sensor kunnen bewoners met bewegingen van het lichaam reageren. Deze technologie heeft heel veel verschillende mogelijkheden. Er zijn activiteiten en spellen die lichaamsbeweging stimuleren, sociaal contact bevorderen, cognitief uitdagen of juist ontspanning bieden. Het diverse aanbod daagt de bewoners uit en biedt ze afleiding.

Waarom gebruiken jullie deze zorgtechnologie?

We gebruiken deze technologie om cognitieve en lichamelijke inspanning te stimuleren.

YouTube video thumbnail

Wat zijn de voordelen voor bewoner en medewerker?

Voor bewoners is het fijn dat ze niet alleen cognitief worden uitgedaagd, maar ook lichamelijk. En dat ze meer afleiding hebben. Dat laatste is ook voor medewerkers fijn. Bewoners vragen minder vaak om aandacht, omdat ze prettig bezig zijn.

Zitten er ook nadelen aan?

Ja, het systeem is lastig aan te zetten.

Hoe gebruiken jullie deze technologie in de dagelijkse zorgwerkzaamheden?

We gebruiken deze technologie voor activiteiten met de bewoners. We zetten de technologie zowel op de afdelingen somatiek als PG in.

Meer weten

Bekijk het overzicht met zorgtechnologieën en ga zelf aan de slag met een van de innovaties.

Deel deze pagina via: