Naar hoofdinhoud

Leven in coronatijd als je risico loopt

Door corona leven we in een lastige tijd. Mensen uit risicogroepen, ouderen en mensen met een beperking hebben een grotere kans om ernstig ziek te worden. Je wil dan weten waar je aan toe bent. Zodat je goede keuzes kunt maken. Het informatiepunt Leven in coronatijd probeert een zo eenduidig mogelijk antwoord te geven op de vragen van mensen uit risicogroepen. Uiteraard is ieder mens verschillend. En iedere situatie is anders, ook na vaccinatie. Neem bij twijfel contact op met je arts of andere hulpverlener. Jij bent tenslotte degene die gaat over jouw gezondheid. Op dit informatiepunt lees je wat je kunt doen om jezelf of naasten te beschermen.

Op de website van het RIVM staat de lijst met risicogroepen. Weet je niet zeker of je extra risico loopt? Bespreek dit dan met je zorgverlener of arts. Zij kennen jouw specifieke situatie. Bekijk ook de lijst met cliëntorganisaties.

De Rijksoverheid heeft een speciaal telefoonnummer voor algemene vragen over het coronavirus: 0800-1351 (bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur). Bel voor medische vragen over de coronavaccins: 088-755 5777 (bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur). Je spreekt dan met een ervaren medisch student.

Wijzigingsdatum: 19-01-2022

Deze pagina’s worden regelmatig bijgewerkt met actuele en betrouwbare informatie. Kijk voor de laatste en uitgebreide informatie over corona op: Rijksoverheid.nl.

Coronaregels

Wat zijn de laatste maatregelen? Kijk op Rijksoverheid.nl.

Over het informatiepunt

Leef je al lange tijd met een ziekte of met een beperking? Dan kan corona voor jou een extra risico zijn. Dat geldt ook voor mensen die ouder zijn dan 70 jaar. Mogelijk behoor jij tot een van de risicogroepen van het RIVM. Het kan zijn dat je bezorgd bent en behoefte hebt aan informatie over jouw situatie. Zodat jij betere keuzes kunt maken over wat wel of niet te doen. Vilans en partners helpen je antwoorden te vinden. Met tips en praktische informatie.

Onze partners