Naar hoofdinhoud

Factchecker helpt registraties wijkverpleging te verminderen

De factchecker gaat in op een aantal praktijkvragen over registraties voor wijkverpleegkundigen. U leest of een registratie verplicht is, wat de achterliggende reden ervan is en hoe u de last kunt beperken. Wijkverpleegkundigen kunnen daarmee snel zelf terugvinden welke registraties nodig zijn en waarom!

Herziene versie 2021

Registraties terugdringen

De factchecker geeft helderheid over de herkomst, het nut en de noodzaak van een registratie. En we geven je tips om processen te verbeteren als daar ruimte voor is. Dat draagt bij aan het verminderen van de administratieve lasten.   

Herziene versie 2021

In deze herziene versie hebben we de praktijkvragen geactualiseerd en nieuwe praktijkvragen toegevoegd. De vragen zijn bovendien overzichtelijker gepresenteerd. Elke praktijkvraag heeft dezelfde heldere indeling: 

  • Is het verplicht?
  • Wat is de ervaren registratielast?
  • Wat staat er in de wetten, richtlijnen en overige afspraken?
  • Veelgestelde vragen en tips over dit onderwerp

Factchecker voor de wijkverpleging

De onderwerpen in deze factchecker zijn vastgesteld in samenwerking met de Werkgroep Administratieve Lasten Wijkverpleging, waarin ActiZ, Zorgthuisnl, V&VN, Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), drie zorgverzekeraars en ZN. Daarnaast is ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) geraadpleegd vertegenwoordigd zijn. 

De juridische inhoud heeft mr. W. Wickering van de Zorg Zaken Groep opgesteld.

Publicatiedatum

01-01-2021

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Kennisbundel

Type

Factsheet

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

[Ont]Regel de Langdurige Zorg