Naar hoofdinhoud Naar footer

Internationale vergelijking corona-aanpak in de langdurige zorg

Het (chronologische) overzicht aan maatregelen toont hoe België (in het bijzonder Vlaanderen), Denemarken, Duitsland (in het bijzonder Noordrijn-Westfalen), Frankrijk, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk (in het bijzonder Engeland), Zweden en Nederland sinds maart 2020 geopereerd hebben. Hoe gingen deze landen bijvoorbeeld om met bezoekregelingen, testbeleid, persoonlijke beschermingsmiddelen, compenserende maatregelen voor organisaties en met monitoring van geïnfecteerde en overleden cliënten?

Deze tijdslijn (zie Downloads), gemaakt op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, toont per land en per maand de voortgang rond twee thema’s: visitor guidelines en test-policies. Het gaat over de periode maart tot en met juli 2020. De tijdslijn is zowel horizontaal als verticaal te lezen. Horizontaal leest u de vorderingen per maand voor de acht landen. Verticaal leest u de vorderingen per land per maand.  

Vilans-adviseur Else Stapersma: ‘Vilans gaat de komende maanden door met de monitoring van het coronabeleid in de acht landen en publiceert nieuwe tijdslijnen op deze plek. We nodigen iedereen met kennis van de ontwikkelingen in een van deze landen uit om die met ons te delen, ons als dat nodig is te corrigeren en aan te sluiten bij de community die we aan het opzetten zijn. We hopen daarmee beleidsmakers, wetenschappers, maar vooral ook mensen in de dagelijkse zorgpraktijk te inspireren om het juiste te doen in deze ingewikkelde tijden.’

Publicatiedatum

18-11-2020

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Kennisbundel

Taal

Nederlands

Auteur

Henk Nies, Elsbeth Zielman, Else Stapersma, Monique Bressers, Noëlle Sant

Programma's / projecten

Coronavirus