Naar hoofdinhoud Naar footer

Maatschappelijke businesscase dagstructuurrobots

Dagstructuurrobots zijn een hulpmiddel die mensen met een cognitieve beperking ondersteunen bij de dagstructuur en activatie. Begeleiders of mantelzorgers houden een soort ‘agenda’ bij in een app die een connectie heeft met de fysieke robot. In deze agenda zetten zij herinneringen die op een vastgesteld tijdstip worden uitgesproken door de robot. Denk bij deze herinneringen aan het bewaken van de planning en afspraken, een gezellig berichtje of het ondersteunen bij (dagelijkse) handelingen, activiteiten of activatie.

Opbrengsten van eHealth thuis in beeld

Het is belangrijk om de casus van dagstructuurrobots, samen met de casussen medicijndispensing en slim toegangsbeheer woningen en de publicatie ‘Opbrengsten van eHealth thuis in beeld’, te zien als exploratieve studies die tot doel hebben om te laten zien hoe je een mBC kunt uitvoeren.

Het doel is niet om bepaalde effecten van deze technologieën aantoonbaar te maken. We hopen dat andere onderzoekinstellingen en ook zorgaanbieders de methode kunnen toepassen om de kosten en baten van eHealth inzichtelijk te maken. Hiervoor gebruiken wij in het huidige onderzoek de casus dagstructuurrobots en onderzoeken we de maatschappelijke kosten en baten bij vier verschillende zorgaanbieders.

Lees ook:

Publicatiedatum

01-01-2020

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Kennisbundel

Taal

Nederlands

Auteur

Kiyomid van der Veer

Programma's / projecten

Internationale technologie voor thuiswonende senioren