Naar hoofdinhoud Naar footer

Maatschappelijke businesscase slim toegangsbeheer woningen

Gepubliceerd op: 01-01-2020

Veel mensen die thuiszorg ontvangen, zijn niet meer in staat om zelf hun voordeur te openen om de zorgverleners binnen te laten. Toegangsbeheersproducten kunnen ervoor zorgen dat zorgmedewerkers woningen van zorgbehoevenden kunnen betreden wanneer dat nodig is, gepland of ongepland, zonder dat de bewoner hiervoor naar de deur hoeft te komen.

De doelgroep van toegangsbeheersproducten bestaat dan ook over het algemeen uit kwetsbare personen, ouderen en mensen met een lichamelijke beperking, die langdurige thuiszorg ontvangen. Deze personen kunnen woonachtig zijn in appartementencomplexen met naast hun eigen deur een afgesloten centrale voordeur of in woningen met een eigen voordeur. 

Opbrengsten van eHealth thuis in beeld

Het is belangrijk om de casus van slim toegangsbeheer woningen, samen met de casussen medicijndispensing en dagstructuurrobots en de publicatie ‘Opbrengsten van eHealth thuis in beeld’, te zien als exploratieve studies die tot doel hebben om te laten zien hoe je een mBC kunt uitvoeren.

Het doel is niet om bepaalde effecten van deze technologieën aantoonbaar te maken. We hopen dat andere onderzoekinstellingen en ook zorgaanbieders de methode kunnen toepassen om de kosten en baten van eHealth inzichtelijk te maken. Hiervoor gebruiken wij in het huidige onderzoek de casus slim toegangsbeheer woningen en onderzoeken we de maatschappelijke kosten en baten bij vier verschillende zorgaanbieders.

Lees ook

Downloads

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Soort

Kennisbundel

Taal

Nederlands

Auteur

Hendrik Buimer

Prijs

Gratis

Programma's / projecten

Internationale technologie voor thuiswonende senioren