Naar hoofdinhoud Naar footer

Persona's in de langdurige zorg

Wie zijn de mensen die informatie zoeken voor hun werk in de langdurige zorg? Vilans heeft zeven persona’s of ijkpersonen ontwikkeld. Deze ijkpersonen representeren de belangrijkste groepen waar het programma Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg mee te maken heeft. Zeven mensen in verschillende functies die dagelijks met informatie bezig zijn. Met verschillende drijfveren, voorkeuren, belemmeringen en wensen.

Met het programma Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg willen we kennis in de langdurige zorg optimaal laten stromen. Toegankelijk, op de plek en in de vorm die past bij de gebruiker. Zodat de zorg daar beter van wordt. Maar hoe doe je dat? Om jou daarbij te helpen, zijn er persona’s ontwikkeld.

Maak zelf een persona

In deze brochure maak je kennis met verpleegkundige Vera, beleidsmedewerker Sandra, docent Zorg & Welzijn Bart, onderzoeker Barbara, uitvoerend professional Chantal, student Leroy en bestuurder Wim. Wie vraagt het liefst een collega om raad, voor wie is Google de grootste vriend en wie deelt dagelijks informatie via social media? En we dagen je uit om zelf een persona te maken met een werkblad.

Publicatiedatum

01-01-2019

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Achtergrond

Pagina's

12

Programma's / projecten

Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg