Sociale contacten
en dagbesteding

Door corona leven we in een lastige tijd. Mensen uit risicogroepen, ouderen en mensen met een beperking hebben een grotere kans om ernstig ziek te worden. Je wil dan weten waar je aan toe bent. Zodat je goede keuzes kunt maken.

Sociale contacten en dagbesteding

Sociale contacten zijn belangrijk. Bijvoorbeeld contact met familie, vrienden of bij de dagopvang. Wat is er mogelijk?

Sociale contacten en dagbesteding

De dagbesteding is weer open. Je kan hier terecht als je hiervoor een indicatie hebt. De dagbesteding mag niet om een coronatoegangsbewijs vragen. Je mag ook naar de dagbesteding als je niet geprikt bent.

Bij de dagbesteding is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht. Hierdoor kunnen weer meer mensen naar de dagbesteding.

Er zijn nog wel steeds basisregels voor iedereen. Soms heeft jouw dagbesteding extra regels, zodat iedereen zich veilig kan voelen op de dagbesteding. Informeer bij jouw begeleider welke regels er zijn.

Voel je jezelf veiliger met 1,5 meter afstand? Bespreek dit dan met je begeleider van de dagbesteding of draag een mondkapje voor de zekerheid. 

Meer over de basisregels lees je hier.

Tip(s):

Risicogroep

Sinds 25 september 2021 is het coronatoegangsbewijs niet verplicht in dorps- en buurthuizen.

Dat betekent dat ontmoetingsactiviteiten, zoals kaarten, beweegactiviteiten, inloopmogelijkheden en lezingen weer ‘gewoon’ georganiseerd kunnen worden.

Ook als je wil vergaderen in het dorps- of buurthuis is een coronatoegangsbewijs niet verplicht.

Wanneer is een coronatoegangsbewijs in het buurthuis wel verplicht? Een coronatoegangsbewijs is verplicht als horeca, een evenement (met heel veel mensen) of een culturele voorstelling centraal staat.

Tips:

Kijk voor meer informatie over waar het coronatoegangsbewijs verplicht is en de uitzonderingen op Rijksoverheid: Waar heb ik een coronatoegangsbewijs nodig?

 

Tip(s):

Risicogroep

Woon je in een verpleeghuis of kleine zorginstelling? Dan mag je weer bezoek ontvangen.

Om bewoners en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen zijn er regels voor bezoekers. Deze regels kunnen per locatie verschillen. Als het aantal besmettingen toeneemt, dan kunnen de regels veranderen.

Vraag dus aan je begeleider wat de regels zijn, voordat je bezoek komt. Zo is jouw bezoek goed voorbereid.

Heeft jouw bezoek klachten? Dan moet deze persoon thuisblijven en zich laten testen bij de GGD.

Tip(s):

Risicogroep