Naar hoofdinhoud

Blik op Ontregelen

Startdatum

03-10-2022 14:00

Einddatum

03-10-2022 18:00

Dragen registraties in jouw organisatie bij aan betere zorg en meer werkplezier? Als dat niet zo is, dan zijn de registraties vast een last, waardoor jij en je collega's meer regeldruk ervaren.

De OntregelBlik helpt om regeldruk te verminderen. We willen je graag uitnodigen voor de bijeenkomst 'Blik op Ontregelen' waar we volop de ruimte bieden om te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en te leren van aansprekende praktijkvoorbeelden.  

Programma 

 • 12:00     Inloop Lunch 
 • 13:00     Welkom en introductie op het verminderen van regeldruk 

We nemen je mee in wat we tot nu toe hebben geleerd over regeldruk.  Vervolgens gaan we in gesprek met Marijanne Perdok-Pot (Zorggroep Groningen), Els van der Meijden en Jeffrey van den Berg (Humanitas-DMH) over hun ervaring met het verminderen van regeldruk en hoe zij dit hebben aangepakt.  

 •  13:40    Sessie ronde 1 

Maak ter plekke keuze uit één van de workshops: 

 1. OntregelBlik in notendop  In deze sessie maak je kennis met De OntregelBlik, een uitgebreide verzameling werkvormen, handvatten en inspiratie om regeldruk te verminderen zodat je zelf met je team aan de slag kan. 
 2. Beginnen met ontregelen  Tijdens deze sessie krijg je concrete tips en inzichten over ontregelen, welke randvoorwaarden er nodig zijn en hoe je kunt starten met ontregelen in jouw organisatie.
 3. Blijvend ontregelen   Wellicht heb je al de eerste stappen gezet in het ontregelen, maar hoe houd je de aandacht van collega’s vast en houd je vast aan de nieuwe situatie. Tijdens deze sessie bieden we je inspiratie om toe te passen in je eigen organisatie! 
 •  14:20    Korte break 
 • 14:35    Sessie ronde 2 
 1. OntregelBlik in notendop 
 2. Beginnen met ontregelen 
 3. Blijvend ontregelen
 •  15:15    Dialoogtafels 

Onder het genot van een hapje en drankje ga je met elkaar in gesprek over thema’s zoals voorkomen van regeldruk, cultuur, systeem, uitwisselen van ervaringen en is er gelegenheid om in gesprek te gaan met Zorggroep Groningen en Humanitas-DMH.  

 •  16:00     Afsluiting     

Aanmelden

Interesse om deze praktische bijeenkomst, waarbij netwerken, elkaar inspireren en kennis delen centraal staan, bij te wonen? Meld je aan

Neem ook gerust je collega's mee (wel even aanmelden) of deel deze uitnodiging in jouw netwerk!  

Meer informatie

Heb je vragen over de bijeenkomst? Mail dan naar Cisca den Uijl-Grobben: minderregeldruk@vilans.nl

Type evenement

Op locatie

Locatie

Vilans

Churchilllaan 11

Utrecht

Aanmelden

Aanmelden

Deel via

Contactpersoon