Naar hoofdinhoud

Geleerde lessen over een goede implementatie nieuwe tijdregistratie

Startdatum

10-05-2022 16:30

Einddatum

10-05-2022 18:30

Op dinsdag 10 mei van 14.30 – 16.30 uur organiseert Vilans in samenwerking met het ministerie van VWS een online kennissessie over zorgplan=planning=realisatie, tenzij (z=p=r,t). Het wordt een boeiende interactieve middag met praktische voorbeelden. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen aan wijkverpleegkundigen, projectmanagers en controllers met goede ervaringen. Daarnaast kun je aan de slag gaan met je eigen vraagstuk, of je nu al een tijdje bezig bent of nog helemaal moet beginnen.

Tijdens deze online bijeenkomst vertellen zorgorganisaties vanuit diverse perspectieven (wijkverpleegkundigen, teammanager, finance & control) over hoe zij aan de slag zijn gegaan met de implementatie z=p=r,t. De nieuwe manier om gewerkte tijd te registreren. Aan de hand van prikkelende vragen reflecteren ze op hun eigen proces. Daarnaast geven ze tips, adviezen en delen ze ervaringen rondom z=p=r,t over hoe jij aan de slag kunt.

Verder zijn er diverse online workshops door ervaringsdeskundigen uit de praktijk en Vilans.

Er wordt bijvoorbeeld stilgestaan bij de meest voorkomende dilemma's z=p=r,t en hoe je die goed kunt bespreken. Tevens bekijken we de stappen die je langsloopt richting een goede aanpak en hoe je mensen meeneemt. En je kunt in een sessie informatie krijgen over hoe je de verloning en financiering goed kunt organiseren.

Programma

 • 14:30 uur: Welkom door Marijke Spiekhout, gespreksleider.
 • 14.35 uur: Janina Spaans-Schrier, senior beleidsmedewerker Ontregel de Zorg vanuit het ministerie van VWS staat stil bij het doel, de meerwaarde en de gewenste uitkomsten over het nieuwe zorg plannen voor de wijkverpleging.
 • 14:40 uur: Pitches, zorgorganisaties Vivantes en Amaris presenteren kort en krachtig hun ervaringen en geleerde lessen over de aanpak vernieuwde tijdregistratie. Daarna sluiten zij aan bij het tafelgesprek.
 • 14:55 uur: Verdiepend tafelgesprek met wijkverpleegkundige Marieke Hup en controller Karin Schipper van Amaris, wijkverpleegkundige Joyce ter Vrugt van Vivantes en wijkverpleegkundige Pauline Arts-de Witt, ambassadeur wijkverpleging bij de V&VN, over de aanpak. Je hoort meer over hun inzichten, krijgt tips en wijze lessen over de implementatie z=p=r,t.
 • 15:50 uur: 3 subsessies; keuze uit:
 1. Dilemma's: Wat is jouw dilemma bij implementatie z=p=r,t door Sander Merkus, onderzoeker bij Vilans: in deze sessie bespreek je met elkaar de meest voorkomende dilemma’s en gaan we in op de stappen en tips om deze dilemma's goed te bespreken.
 2. Implementatie z=p=r,t: In deze sessie sta je stil bij de stappen en reistips die bij de implementatie van de vernieuwde tijdregistratie aandacht nodig hebben. We zoomen in op hoe je mensen goed meeneemt en kijken naar de structuur en cultuurkant. Marieke Hup, wijkverpleegkundige en programmamanager bij Amaris, en Pauline Arts-de Witt, wijkverpleegkundige en ambassadeur wijkverpleging bij de V&VN, delen hun ervaringen en tips t.a.v. deze thema's.
 3. Verloning & financiering: In deze sessie vertellen twee controllers over hun aanpak. Ze geven tips en delen hun ervaringen. Hoe kun je zaken goed organiseren rondom de verloning en financiering? Hierna wordt er gezamenlijk gezocht naar antwoorden op vragen die spelen bij de groep. Een zorgverzekeraar sluit ook aan bij dit gesprek.
 • 16:25 uur: Plenaire afsluiting

Wat kun je verwachten?

 • Een middag vol met inspiratie en kennis over de implementatie hoe je het nieuwe plannen van zorg (z=p=r,t) in de wijkverpleging kunt oppakken.
 • Ervaringsverhalen, tips en dilemma’s van collega’s uit de wijkverpleging, planning en control, teammanagers en zorgverzekeraars.

Meld je aan!

Wil jij deze online bijeenkomst niet missen? Meld je dan nu aan voor de kennissessie op 10 mei. Bij de inschrijving kan je aangeven welke subsessie je graag wilt volgen.

Voor wie?

Voor iedereen die te maken heeft met het nieuwe plannen van zorg in de wijkverpleging (z=p=r,t). Dit kunnen organisaties zijn die hier nog mee gaan starten óf al gestart zijn maar nog niet voldoende meerwaarde ervaren. Teammanagers, wijkverpleegkundigen, medewerkers ICT, planning & control.

Type evenement

Online

Locatie

Aanmelden

Aanmelden

Deel via