Naar hoofdinhoud

Infectiepreventie-café: aanpak corona, nu en in de toekomst

Startdatum

10-10-2022 17:00

Einddatum

10-10-2022 18:00

Hoe zorg je ervoor dat hygiëne en voorkomen van infecties blijvend onderdeel wordt van het dagelijks werk? Hoe pak je dat aan op een manier dat iedereen goed meewerkt en dat ook blijft doen? In de infectiepreventie-cafés gaan we met elkaar in gesprek. Tijdens het café van 10 oktober is het onderwerp: voorbereiden op lange termijn aanpak corona.

De overheid is overgegaan op een lange termijn aanpak van corona. Dit betekent dat zorgorganisaties meer verantwoordelijkheid hebben bij het vormgeven van het coronabeleid in eigen organisatie. Hoe doe je dat? Waarop moet je besluiten voor op- en afschalen op baseren? Hoe maak je een afgewogen keuze tussen veiligheid en vrijheid bij coronamaatregelen? Over al deze vragen kunnen we in gesprek gaan. Hopelijk komen we tot antwoorden en oplossingen.

In gesprek tijdens infectiepreventie-cafés

Tijdens de infectiepreventie-cafés gaan we met elkaar in gesprek over onderwerpen rondom infectiepreventie en hygiëne. Onder leiding van Charlotte Michels, expert infectiepreventie bij Zorgvoorbeter en bestuurslid van de Vereniging voor Hygiëne en Infectiepreventie in de Gezondheidszorg. Je kunt je vragen stellen, we delen ervaringen maar ook lastige situaties, en bespreken hoe je daarmee kunt omgaan in de praktijk. Elke keer staat er weer een nieuw onderwerp centraal.

Voor wie?

Zorgverleners, deskundige infectiepreventie, kwaliteits- en beleidsmedewerkers, ieder die professioneel betrokken is bij infectiepreventie in de VVT.

Type evenement

Online

Aanmelden

Meld je hier aan voor het Infectiepreventie-café van 10 oktober. Er kunnen per café maximaal 20 mensen deelnemen. Na inschrijving ontvang je per e-mail een link voor deelname aan het online café. Neem bij vragen contact op via infozorgvoorbeter@vilans.nl.