Naar hoofdinhoud

Leeratelier dilemma’s

Startdatum

06-10-2022 12:00

Einddatum

06-10-2022 18:00

Elke professional in het sociaal domein kent momenten waarop indringende, voor inwoners soms levensveranderende, besluiten moeten worden genomen. Terugkijken op die besluiten is belangrijk, want zonder twijfel zijn ze vol leermomenten. Voor jezelf, maar zeker ook voor anderen. Dat is precies wat we gaan doen tijdens dit leeratelier: terugkijken naar dilemma’s en keuzemomenten die je in de praktijk tegenkomt en leren van elkaar.

De dag wordt geleid door Luc Opdebeeck. Luc is als theaterpedagoog verbonden aan stichting Formaat en werkt met laagdrempelige participatieve en beeldende werkvormen. Tijdens de bijeenkomst gaan we aan de slag met ‘dilemmatische praktijksituaties’ die deelnemers aanreiken. Die gaan we met elkaar analyseren en onderzoeken op alternatieve handelingsperspectieven. Dat doen we via allerlei speelvormen. Het wordt een zinvolle en leerzame dag, dat staat vast. 

Onze gezamenlijke leerervaringen leggen we vast en verspreiden we via het programma Integraal Werken in de Wijk, zodat anderen hier ook weer van kunnen leren.

Voor wie?

Sociaal professionals werkzaam bij (integrale) wijk-/buurtteams

Accreditatie wordt aangevraagd bij Registerplein en SKJ voor 5 punten.

Type evenement

Op locatie

Locatie

De Alchemist

Koningin Wilhelminalaan 8

Utrecht

Aanmelden

Meld je aan

Deel via