Naar hoofdinhoud

SPOT ON: Infectiepreventie

Startdatum

26-09-2022 16:00

Einddatum

30-09-2022 13:00

Ook in 2022 staat (bijna) iedere maand een thema centraal tijdens de SPOT ON-week. In september is dat infectiepreventie. Van 26 t/m 30 september volg je interessante online bijeenkomsten en delen we nieuwe kennis en hulpmiddelen. Zo kan je zelf aan de slag met dit belangrijke thema. Lees hieronder wat je kan verwachten.

Deze SPOT ON-week wordt georganiseerd door Verenso, ActiZ, V&VN, Vilans en het ministerie van VWS. Samenwerkingspartners binnen het project Samen werken aan infectiepreventie. Een project dat zich richt op het ondersteunen van zorgorganisaties op het verbeteren van infectiepreventie. Dit doen zij samen met de Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG) en Antibioticaresistentie-zorgnetwerken.

Wat gaan we doen?

  • Vrijdag 30 september | 09.30 – 11.00 uur | Voorlichtingsbijeenkomst: samen werken aan infectiepreventie Nieuwe zorgorganisaties kunnen zich aanmelden voor ondersteuning. Overweeg je deelname en wil je meer weten over het project? Kom dan naar deze bijeenkomst. Meld je aan.

Kennis en inspiratie

In de SPOT ON-week worden interessante verhalen en hulpmiddelen gedeeld. Houd hiervoor de website van Waardigheid en trots in de gaten. Hieronder alvast een opsomming van wat je kunt verwachten:

  • 9 tips om samen te werken aan infectiepreventie.
  • Update van de Wegwijzer infectiepreventie. Waarin de belangrijkste aandachtspunten én hulpmiddelen bij hygiëne en infectiepreventie op een rij staan. In de update zijn de nieuwste tools en inspiratievoorbeelden toegevoegd.
  • Praktijkvoorbeeld van Zorgcentra de Betuwe. Deelnemer aan ‘Samen werken aan infectiepreventie’. Zij zijn aan de slag gegaan en hebben een nieuw beleid op infectiepreventie ontwikkeld.
  • Lees meer op de website van Waardigheid en trots.

Type evenement

Online

Deel via

Contactpersoon