Naar hoofdinhoud

Première: Vilans TechTalks - Technologie en het risico op verborgen eenzaamheid

Startdatum

24-11-2022 15:00

Einddatum

24-11-2022 15:30

We maken steeds meer gebruik van technologie. In ons huis, in ons werk en ook in de zorg. Maar welke vragen en risico's brengt dit met zich mee? En hoe zorgen we voor waardebepaling? Daarin staan we stil bij de TechTalks waarin we met experts op zoek gaan naar de antwoorden.

In deze eerste aflevering

Door personeelstekorten en een toenemende zorgvraag wordt er steeds meer technologie geïntroduceerd die het overbodig maakt om live, fysiek contact te hebben tussen cliënt en zorgverlener. Het kan gaan om een sociale robot die de cliënt begeleidt bij de dagelijkse activiteiten of om contact met de zorgverlener op afstand via beeldbellen op een tablet. Hierdoor komt de zorgverlener minder vaak bij de cliënt over de vloer. 

Worden cliënten zo eenzamer of is digitaal contact net zo betekenisvol als live contact? Legitimeert het tekort aan personeel en efficiënt werken de trend van minder fysiek contact? Aan tafel bij TechTalks gaan we op zoek naar de antwoorden!

Met: Jasmin de Jong (digitale dagbesteding, Amstelring), Alistair Niemijer (zorg-ethicus Universiteit voor Humanistiek), Henk Herman Nap (expert digitale zorg, Vilans)

Type evenement

Online

Deel via

Contactpersoon