Naar hoofdinhoud

Webinar - Wat datagedreven zorg organisaties kan opleveren

Startdatum

08-02-2022 15:30

Einddatum

08-02-2022 16:30

Datagedreven zorg: je hoort het bijna overal. Datagedreven zorg betekent dat zorgorganisaties op verschillende niveaus (organisatie, locatie, teams) cyclisch leren en verbeteren aan de hand van data (registraties, kwaliteitsindicatoren, cliëntervaringen etc.). Daarnaast gaat het ook over de inzet van datagedreven technologieën zoals toezichthoudende domotica, spraaktechnologie en zorgrobots ter ondersteuning van menselijke beslissingen en handelingen. Vaak wordt dan ook wel de term AI (Artificiële Intelligentie) gebruikt.

Datagedreven werken geen doel op zich

Met behulp van data en AI kunnen organisaties soms beter begrijpen wat er is gebeurd, maar ook steeds vaker voorspellen wat er kán gebeuren. Soms lijkt datagedreven zorg bijna een doel op zich te worden. Het is echter vooral een middel dat kan bijdragen aan kwaliteitsverbetering, vermindering van (ervaren)administratieve last, werkgeluk (door het vergroten van de regie en het eigenaarschap bij medewerkers) en meer proactieve zorg. 

In deze interactieve sessie laten wij een aantal ontwikkelingen op dit gebied zien. We dagen je uit om na te denk over hoe data en AI op een zinvolle én verantwoorde manier kunnen worden ingezet. We delen onze ervaringen met het ontwikkelen van lerende organisaties waarbij inzichten uit data worden gebruikt om te leren en te verbeteren. Dit doen we volgens de stappen: richten, inrichten en verrichten.

Slimme zorgestafette 2022

Dit webinar is onderdeel van een webinar-reeks die Vilans tijdens de Slimme Zorgestafette 2022 geeft. Alle Vilans-webinars staan in het teken van digitale zorg. Kijk voor alle activiteiten op slimmezorgestafette2022.nl.

Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl

Type evenement

Online

Aanmelden

Aanmelden

Deel via

Contactpersoon