Naar hoofdinhoud Naar footer

Henk Nies benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van de gemeente Elst reikte afgelopen donderdag 23 juni een Koninklijke Onderscheiding uit aan Henk Nies bij diens afscheid als directeur van kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning Vilans. Nies is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Theater De Flint in Amersfoort tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid van Vilans.

Henk Nies (66) ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn langdurige inzet, in binnen- en buitenland, voor kennisontwikkeling op het gebied van de zorg voor ouderen en mensen met een beperking. Hij levert daarmee nationaal en internationaal een belangrijke bijdrage aan de bevordering van hun welzijn en welbevinden.  

Methodes

Om kennis op te doen over ouderenzorg maakte Nies gebruik van bijzondere methodes. Zo woonde hij enkele dagen in een verpleeghuis om zelf ouderenzorg te ervaren. Vanuit zijn verbondenheid met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland is Nies een belangrijke verbinder en pijler als het gaat om de doorontwikkeling van de gehandicaptenzorg.

Vilans

Vilans is een landelijke kennisorganisatie die met kennis bijdraagt aan de oplossing van vraagstukken in zorg en ondersteuning. Bestuursvoorzitter Mirella Minkman zegt: ‘Met Henk Nies nemen we afscheid van een bevlogen aanjager van zorgvernieuwing die altijd uitging van de ervaring als beste manier om te leren. Deze koninklijke onderscheiding is daarom zeer verdiend.’

Deel deze pagina via: