Naar hoofdinhoud Naar footer

Infographic - Long COVID: samenwerken aan herstel thuis

Begin dit jaar bracht Vilans de infographic Samenwerken aan herstelzorg thuis bij corona. Wie doet wat? uit. Deze publicatie hebben we nu geactualiseerd met de nieuwste inzichten en aangevuld met disciplines zoals de sportarts, de praktijkondersteuner huisarts-GGZ, de bedrijfsgezondheidszorg en de geestelijk verzorger.

YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail

Aandacht voor herstel thuis

De nieuwe coronabesmettingen en de acute zorg staan volop in de belangstelling. Long COVID en de impact die dat op mensen heeft komen veel minder in het nieuws. Toch heeft naar schatting één op de tien personen die corona heeft gehad langdurige klachten. Denk dan aan vermoeidheid, kortademigheid en conditieverlies, maar ook aan hoofdpijn, reuk- en smaakverlies, concentratieproblemen en psychosociale klachten. Het lukt sommigen na weken of maanden nog niet om de draad van het leven weer helemaal op te pakken. Aandacht voor het herstel thuis is daarom belangrijk.

Vaak zijn meerdere disciplines betrokken. Maar hanteren zij ook een integrale aanpak? Duidelijke regionale afspraken over coördinatie en verantwoordelijkheden of een Long COVID-zorgpad met aandacht voor warme overdrachtmomenten kunnen deze verbinding ondersteunen. Maar vaak zijn ook korte lijnen van belang, je eigen professionele grenzen kennen en weten wie je waarvoor nodig hebt. Maar bovenal gaat het om het doen.

Webinars

In 2021 organiseerden we, in samenwerking met C-support, ook twee webinars rond het thema Long COVID.

Bekijk de webinars en de vernieuwde publicatie hieronder. 

Tip: Houd in 2022 onze agenda in de gaten voor nieuwe digitale bijeenkomsten.

We hopen dat de nieuwe publicatie en ook de webinars bijdragen aan een goede samenwerking. Heeft u tips of suggesties? Deel deze met ons.

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersoon